elespero Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 No to mnie trochę zbiliście z tropu [emoji20] W tym temacie kolega pisze, że od dwóch miesięcy działa to bez problemu, z tym, że z lampą PS. Wymień wentylatory i nie będzie problemu.ATI ma problem nawet w cieplejsze dni z chłodzeniem. Wymiana wentylatorów na mocniejsze rozwiązuje całkowicie problem.A opiszę ktoś jak wygląda chłodzenie w PS?I mam pytanie z innej beczki.Ktoś się orientuję czy stateczniki mogą być sterowane z aqmy? Jak już będę przerabiał, to mógłbym podpiąć wszystko, aby ominąć chory komputer ati. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 1 minutę temu, elespero napisał: I mam pytanie z innej beczki. Ktoś się orientuję czy stateczniki mogą być sterowane z aqmy? Jak już będę przerabiał, to mógłbym podpiąć wszystko, aby ominąć chory komputer ati. A ja myślałem o pójściu w drugą stronę Nigdy nie miałem problemów z nimi (wbrew temu co się o nich pisze). Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) 4 minuty temu, elespero napisał: Wymień wentylatory i nie będzie problemu. ATI ma problem nawet w cieplejsze dni z chłodzeniem. Wymiana wentylatorów na mocniejsze rozwiązuje całkowicie problem. A opiszę ktoś jak wygląda chłodzenie w PS? I mam pytanie z innej beczki. Ktoś się orientuję czy stateczniki mogą być sterowane z aqmy? Jak już będę przerabiał, to mógłbym podpiąć wszystko, aby ominąć chory komputer ati. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Mogą z tym, że musisz użyć przekaźników SSR, magu gdzieś o tym pisał. Ważne by odpowiednio dobrać przekaźnik I wtedy po prostu sterujesz 0/100% w Aqmie bez sciemniania Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 Mogą z tym, że musisz użyć przekaźników SSR, magu gdzieś o tym pisał. Ważne by odpowiednio dobrać przekaźnik [emoji6] I wtedy po prostu sterujesz 0/100% w Aqmie bez sciemniania [emoji6] Czyli steruję się zasilaniem, a nie kanałem DIMM. Lipa... Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 11 minut temu, elespero napisał: Czyli steruję się zasilaniem, a nie kanałem DIMM. Lipa... Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Kanałem Dimm tez pewnie dałoby rade ale bardziej złożona sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 Kanałem Dimm tez pewnie dałoby rade ale bardziej złożona sprawa [emoji6]Gra nie warta świeczki. Przy statecznikach DIMM świeca chyba wtedy jak dostają zasilanie.. Czyli nie warto.. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 @elespero Bardziej chodzi o to ze pwm jest 0-5V a stateczniki chyba są sterowane 0-10V. Wiec trzeba by jakiś konwerter napięć zastosować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2020 [mention=26127]elespero[/mention] Bardziej chodzi o to ze pwm jest 0-5V a stateczniki chyba są sterowane 0-10V. Wiec trzeba by jakiś konwerter napięć zastosować. To też..Ogólnie lipa. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2020 @sith114Pytanko, może się orientujesz. Czy przetwornica step up, obniżę napięcie?Wejście 5 - 40v i wyjście takie samo.Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach