jacgues Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2020 Cześć, Zastanawiam się nad kupnem witamin i aminokwasów dla korali. Mam 128l mixed reef. Na celowniku mam AF Vitality i AF Amino. 1. Czy waszym zdaniem jest sens stosować takie specyfiki? 2. Jakie efekty stosowania obserwujecie? 3. W jakich systemach się sprawdzają? 4. Jakie rodzaje korali zdają się korzystać na suplementacji najbardziej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pikal Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2020 KZ Amino acid, polecam, zwłaszcza Dunka uwielbia, puchnie jak szalona, ogółem widać różnicę. W moim przypadku nie jestem zwolennikiem AF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2020 4 godziny temu, jacgues napisał: Mam 128l mixed reef. Na celowniku mam AF Vitality i AF Amino Mam 120l i oba te specyfiki. Początkowo po zakupie nawet lałem regularnie, z czasem jednak odstawiłem. Obecnie kapnę kropelkę jak mi się przypomni (czyli średnio raz w miesiącu). Efektów po tym nie zaobserwowałem poza tym, iż mam wrażenie, że karmi to jedynie cyjano. Fakt faktem, iż w momencie zakupu miałem relatywnie młody zbiornik (pół roku jakoś), więc cyjano mogło wyjść z innego powodu. Z takimi specyfikami jak ze wszystkim - jedni leją i chwalą, inni psioczą, że cyjano wywala. Jak masz małą obsadę i/lub młody zbiornik to raczej bym nie lał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek86 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2020 Jak masz pobory kh Ca mg to można lać. W innym przypadku pewnie skończy się to problemami.Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu TapatalkaJak masz pobory kh Ca mg to można lać. W innym przypadku pewnie skończy się to problemami.Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach