FajnyRadziu Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2020 Nie ma znaczenia raczej. Chyba, że sterylnie wszystko zrobisz, wsypiesz 100% regentu (co jest niemożliwe) plus dochodzi tolerancja samego urządzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blues Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, sith114 napisał: Przy jakiej objętości netto akwa? Ja mam 100l dolewki automatycznej jeszcze nie mam także od dzisiaj zaczynam z reki lać tylko nie wiem czy 1 ml który podniesie o 0,05 ppm czy polowe tej dawki. Akwa to kostka 3x45 + panel zewnętrzny łącznie weszło mi 93l wody najpierw do dolewki dałem 5 ml/5l ro co jak pisałem starcza mi na około 6 dni ale pojawiły się plamki cyjano więc dawkę zmniejszyłem do 3ml/5l ro i tak podaję od stycznia do tej pory.Raz przerwałem na tydzień ale znowu zaczęły rosnąć azotany więc wróciłem do podawania widocznie mam stały deficyt fosforanów pewnie dlatego że pływają tylko 2 błazenki około 5 cm Aha jeszcze jedno u mnie to leci z dolewki więc dawka jest rozłożona na ileś tam razy na dobę Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Blues (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 10.06.2020 o 14:48, Blues napisał: Akwa to kostka 3x45 + panel zewnętrzny łącznie weszło mi 93l wody najpierw do dolewki dałem 5 ml/5l ro co jak pisałem starcza mi na około 6 dni ale pojawiły się plamki cyjano więc dawkę zmniejszyłem do 3ml/5l ro i tak podaję od stycznia do tej pory.Raz przerwałem na tydzień ale znowu zaczęły rosnąć azotany więc wróciłem do podawania widocznie mam stały deficyt fosforanów pewnie dlatego że pływają tylko 2 błazenki około 5 cm Aha jeszcze jedno u mnie to leci z dolewki więc dawka jest rozłożona na ileś tam razy na dobę 2 dni lania i no3 poszło ładnie w dół, po4 nie mierzyłem, ale teraz ostatnia dawka taka około 0,25ml i pare dni przerwy i będę obserwował ;P Edytowane 12 Czerwca 2020 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach