iras Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2020 Ostatnio trochę zaniedbałem akwarium i teraz chce przywrócić je do świetności dlatego mam pytanie jakie Testy muszę wykonać a jakie są przydatne ale nieobowiązkowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2020 Wiesz pytanie co to znaczy zaniedbałeś i jakie testy masz pod ręka ale z grubsza po4 no3 kh ca mg ewentualnie puścić icp i zbadać praktycznie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caban Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2020 Możesz sobie z marine laba albo tritona zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iras Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2020 #sith114 Prawie nie robiłem podmianek wody nie czyściłem szyb tylko karmiłem ryby i dolewałem wody , po prostu zostawiłem akwarium własnym życiem niestety po jakimś czasie zdechło mi kilka korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2020 (edytowane) To w sumie jak masz zamiar zabrać się za zbiornik to icp + zakupić nowy komplet testów bo stare już mogą głupoty pokazywać. I zobaczyć co pokaże icp i domowe testy nie ma co się spinać Jak nie ma jakiejś większej tragedii to szybko wyjdziesz na prosta Edytowane 1 Czerwca 2020 przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ejdzej88 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2020 Pytanie co to za zbiornik i jaka jest obsada, bo jak masz miękką obsadę to nie ma sensu sprawdzać Mg i Ca, a KH to tylko co jakiś czas. Opisz zbiornik, daj najlepiej fotkę lub opisz co tam siedzi. Podstawa to zasolenie, ma być możliwie stałe:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iras Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2020 dzięki już dałem rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach