JerzyB Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2020 Witam Które wg. was są zdecydowanie lepsze? Cree , czy może Power Led. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2020 Przy Power Ledach jak dioda się przepali albo będziesz chciał ją wymienić wyniesie Cię to trochę taniej. I Power Ledy mają większy wybór pasm. Cree to następna generacja ledów zwykle mieszam w swoich projektach Cree + Power Led + COB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2020 Tylko tyle/. a różnica w cenie duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2020 oczywiście że cree Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2020 Tez tak myślę , ale nie wiem dlaczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2020 Żywotność diod a nie przepalające się bańki silikonowe i pewność widma nie jakieś tam przybliżone jak ostatnio ktoś tutaj wstawiał że u niego diody royal blue 450nm świecą na fioletowo jak uv. Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2020 25 minut temu, Sygen napisał: Żywotność diod a nie przepalające się bańki silikonowe i pewność widma nie jakieś tam przybliżone jak ostatnio ktoś tutaj wstawiał że u niego diody royal blue 450nm świecą na fioletowo jak uv. Dokładnie jest tak jak mówisz, ale to nie ma reguł trzeba kupić partię od sprzedającego i przetestować. Jak moja lampa dłużej poświeci to będę mógł się wypowiedzieć czy było warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2020 Osobiście mam doczynienia z power led, Co do barwy to jak kolega pisał kupowałem i testowałem, dlatego że nie wszystkie świeciły tak jak było to podane w parametrach.Co do żywotności jedna lampa na power led 1w świeci u mnie 2lata sterowanie od magu, lampa bez chłodzenia nie wymieniłem żadnej diody do tej pory.Druga lampa zaś na power led 3w sterownik też od magu chłodzona 2 wiatrakami nagrzewa się do 30,7 stopnia wymieniałem już 6 UV ale były wadliwe z jednym chipem, wymieniłem na 2 chip i jak narazie świeci od lutego. Teraz przymiarkę robie do 3 lampy ale ta ma być na power led 5w.Zobaczymy jak narazie jestem zadowolony z funkcjonowania tych diód co do innych nie testowałem więc się nie wypowiem Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2020 Witam Chociaż drogie będą Cree , dziękuję . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach