hajtaler Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Witam mam pytanko jakie są plusy używania wody ze starego zbiornika przy starcie nowego ? Mam problem z bobble algae w starym i nie wiem czy jest sens używania wody z niego, start nowego na nowej skale i piachu Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Nie znam się na akwa morskim, ale wydaje mi się że taka woda będzie zasiedlona bakteriami, co umożliwi szybsze dojrzewanie Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Sama woda jak najbardziej, przyśpieszy dojrzewanie nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 Słyszałem różne opinie, sam wziąłem 100% wody z działającego zbiornika + sucha skala i wszystko ładnie zaskoczyło bez większych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 2 hours ago, =Fresz= said: Sama woda jak najbardziej, przyśpieszy dojrzewanie nowego. W jaki sposób jak można wiedzieć ? Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 W jaki sposób jak można wiedzieć ?Nie rozumiem pytania Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 23 minuty temu, hajtaler napisał: W jaki sposób jak można wiedzieć ? Masz już bakterie i nutrienty na start. Tyle że jeśli dobrze nie przefiltrujesz wody, przywleczesz plagę i tutaj. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 3 Lipca 2020 6 godzin temu, hajtaler napisał: Mam problem z bobble algae w starym i nie wiem czy jest sens używania wody z niego, start nowego na nowej skale i piachu Pytanie czy chcesz przenosić życie ze starego do nowego, bo jak tak, to i tak przywleczesz tę valonię, jak nie to lepiej wody ze starego nie używać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach