michu94 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2020 Jak się przygotować na urlop? Akwarium 42l z kaskada Będę miał osobę do karmienia , dolewanie wody do dolewki i tyle . Myślę, żeby przed wyjazdem dokładnie wszystko wyczyścić , w tym kaskadę. Nie zakładać żadnych wat. Zrobić czysty przepływ wody przez siporax. Nie będzie mnie 3tyg więc sporo. Jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 11 Lipca 2020 Nie przejmować się... Przed wyjazdem nie kombinować, nie zmieniać "grubych" rzeczy... Zwrócić uwagę aby ten co karmi popatrzył też na to czy sprzęt działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 11 Lipca 2020 Ja na 10 dni zostawiłem wszystko jak jest. Tylko rolety na stałe opuściłem , okna uchylone gdzie się da. Do tego akwarium zasłonięte kartonem żeby niepotrzebne światło nie wpadało oprócz lampy. Właśnie wróciłem i jest gitarka a montipora ładnie rozlewa się po ścianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 11 Lipca 2020 Najdłużej zostawiłem akwarium na 12 dni. Bałem się o babkę kopiąca że będzie bez papu bo ona wiecznie chuda była. Jak wróciłem to akwarium było o niebo ładniejsze, nic nie padło, a babka gruba jakby bąka połknęła. Piasek czyściutki jak nowo włożony. Chyba głód ją zmusił do kopania i się nażarła. Bo wcześniej niby kopała a tak to tylko czekała na mrożonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach