Adrian510 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Czesc mam poza skalą glin i cynk i zastanawaim sie od czego czy od profili aluminiowych jak nózki na lampe czy mozliwe ze wpadlo sreberko od mrozonki albo jeszcze cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Wg. mnie takie poziomy Zn i Al nie powinny mieć negatywnego wpływu na akwa. U siebie jeszcze nie robiłem testu, ale też spodziewam się przekroczenia glinu. Mam dwa aluminiowe ceowniki nad akwarium i podczas podmian zdarza się, że chlapnie na nie woda. Bardziej zwróciłbym uwagę na niskie zasolenie i kH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2020 Możesz kupic pochłaniacz metali np taki https://reefshop.pl/pl/p/Seachem-Cupri-Sorb-pochlaniacz-metali-ciezkich/5957 Zawsze coś wyciagnie z wody, osobiscie stosuje zapobiegawczo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2020 Używasz adsorbera na po4? Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach