fifek33 Zgłoś Napisano 8 Września 2020 WitamNa jakich obrotach tzn ile volt macie na zasilaczu do chłodzenia ? Bo denerwuje mnie hałas z wiatraków Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 8 Września 2020 Zasilacze są podejrzewam na 12v tak miałem w diunie pewno są zjechane, kup jakieś markowe będziesz miał cisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 8 Września 2020 1 godzinę temu, fifek33 napisał: Witam Na jakich obrotach tzn ile volt macie na zasilaczu do chłodzenia ? Bo denerwuje mnie hałas z wiatraków Na wentylarorkach komputerowych na środku "śmigła" były okrągłe naklejki - po jej delikatnym oderwaniu był dostęp do łożyska, wystarczyła kropelka oliwy i wiatrak dalej kręcił się bezgłośnie - może wiatraki w lampach mają podobnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 8 Września 2020 18 minut temu, Arek77 napisał: może wiatraki w lampach mają podobnie... to te same wentylatory, ale oliwienie to raczej krótkotrwały zabieg lepiej zainwestować kilka groszy i kupić coś poważniejszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 8 Września 2020 10 minut temu, boo12 napisał: to te same wentylatory, ale oliwienie to raczej krótkotrwały zabieg lepiej zainwestować kilka groszy i kupić coś poważniejszego Ale można to zrobić natychmiast, za darmo i w ciszy czekać na zamówione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 8 Września 2020 Jest regulacja napięcia tylko nie wiem czy max chłodzić lampe czy tylko by powietrze cyrkulowalo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 9 Września 2020 16 godzin temu, fifek33 napisał: Jest regulacja napięcia tylko nie wiem czy max chłodzić lampe czy tylko by powietrze cyrkulowalo Gdzieś był wątek o tym jaka powinna być temperatura w komorze świetlówek aby świeciły najwydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Września 2020 17 godzin temu, fifek33 napisał: Jest regulacja napięcia tylko nie wiem czy max chłodzić lampe czy tylko by powietrze cyrkulowalo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2020 Co sądzicie o takim setupie świetlówek ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Listopada 2020 11 minut temu, fifek33 napisał: Co sądzicie o takim setupie świetlówek ? No spoko. Będzie jasno. Ja bym zamiast jednej aktynicznej dał jedną blue plus więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2020 Do tego jeszcze mam 1xorphek blue plus OR2. I 1x Orphek blue plus or3Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Listopada 2020 5 minut temu, fifek33 napisał: Do tego jeszcze mam 1xorphek blue plus OR2. I 1x Orphek blue plus or3 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A no to bym został przy tym co BRS proponuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2020 Jedna coral zastąpiłem aquablue specialWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Listopada 2020 6 minut temu, fifek33 napisał: Jedna coral zastąpiłem aquablue special Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jak masz możliwość porób zdjęcia porównawcze i wstaw na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2020 Jak masz możliwość porób zdjęcia porównawcze i wstaw na forum [emoji6] Ciężko telefonem oddać koloryWysłane z iPhone za pomocą TapatalkPierwsze bez filtra w aplikacjiDrugie z filtremWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 30 Listopada 2020 56 minut temu, =Fresz= napisał: No spoko. Będzie jasno. Ja bym zamiast jednej aktynicznej dał jedną blue plus więcej. Też bym tak zrobił, ewentualnie zamiast actinic to aquablue Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Puszek19 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2020 On 11/30/2020 at 12:15 PM, fifek33 said: Co sądzicie o takim setupie świetlówek ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja mam taki układ tylko ze 8x24W i planuje dodanie orphek blue or3/or2 ponieważ brakuje mi efektu fluo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2020 14 minut temu, Puszek19 napisał: Ja mam taki układ tylko ze 8x24W i planuje dodanie orphek blue or3/or2 ponieważ brakuje mi efektu fluo . Jak to mówią coś za coś. Przynajmniej masz ładne przyrosty i naturalne kolory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Puszek19 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2020 Niby tak ale jak człowiek miał zbiornika przez 4 lata na LED to teraz coś mu brakuje przy tych T5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach