fifek33 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2020 Jak w temacie jakie macie kombinacje świetlówek 8x? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 12 Listopada 2020 Ja mam 6x Blue + 2x coral + Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2020 W mojej lampie na 10 świetlówek 6 to Blue+, 2 Coral+ i 2 Aquablue Special. Zastanawiam się, czy nie zastąpić jednej niebieskiej dodatkową białą. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2020 5 razy blue, 1 coral plus ,1 pink , 1 aktynika . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ryzyk.fizyk Zgłoś Napisano 13 Listopada 2020 1 kanał: 1x actinic-blue i 1x super-actinic 2 kanał: 2x aquablue-coral, 1x aquablue-azure, 1xactinic-blue 3 kanał: 1x super purple i 1x actinic-blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Puszek19 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2020 Ja mam tak (jest to układ świetlówek rekomendowany przez BRSTV ) 1. Blue + 2. Actinic 3. Coral + 4.Blue + 5.Blue + 6.Coral + 7.Actinic 8.Blue + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach