Jump to content
Sign in to follow this  
Grze

300W LED panel - co sądzicie?

Recommended Posts

24 minuty temu, tomasz2 napisał:

Przecież pisze że do roślin 

H80cb2e3999f44a828bac583eaaa09a3eL.jpg

Czy tak wygląda spektrum dla roślin? :clowning 
smd2855 są wykorzystywane w listwach z metra, a przykładowa listwa 300x smd2855 ma od 24 do 72w. Niech mnie ktoś poprawi o ile jest inaczej ;) 

Godzinę temu, Grze napisał:

Cześć,

Wpadłem ostatnio na tę lampę:
https://pl.aliexpress.com/item/4001196659711.html?spm=a2g0o.cart.0.0.13803c00sWhaxf&mp=1

I zastanawiam się nad jej zakupem do zbiornika 600l, (Konkretnie 2 sztuki) Co o niej myślicie? Wygląda na nowy produkt bo mało jej na ali i mało kupionych sztuk.

Mam taką lampę, jesli chodzi o spektrum dla morskiego to jest ok. Nawet ładnie świeci (choć to rzecz gustu). Jest tylko jedno ale.... ta lampa przy ustawieniu na maxa pobiera 74 waty - czyli oświetli na 30 cm głębokości. 

Edited by Arek77 (see edit history)

Niemożliwe, przecież Chińczyk napisał, że PAR 6" nad zbiornikiem wyjdzie 1800! Minął się z prawdą?
Cudów nie ma, można coś zrobić trochę taniej, ale liczyć, że się dostanie nawet "średnią" lampę 300W za 250 pln... no to już trzeba być po prostu naiwnym. 

Godzinę temu, Sagerrak1 napisał:

Niemożliwe, przecież Chińczyk napisał, że PAR 6" nad zbiornikiem wyjdzie 1800! Minął się z prawdą?
Cudów nie ma, można coś zrobić trochę taniej, ale liczyć, że się dostanie nawet "średnią" lampę 300W za 250 pln... no to już trzeba być po prostu naiwnym. 

Sam fakt, że nie ma mechanicznego chłodzenia.... tylko płaska aluminiowa obudowa nie miała prawa by przetrwać przy 300W  Powiesiłem ją na chwilę nad moim akwa (56 cm głębokie) i przy dnie bylo o połowe ciemniej niż pod chinką 165W . Ale górne skałki były ładnie oświetlone.

Edited by Arek77 (see edit history)

Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.