Sagerrak1 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2020 Nie mogę od Marcina z Aqmy uzyskać odpowiedzi, nie odpowiada na mail, to na szybko zapytam tutaj: Mam wysterowane 2 belki , na dwóch driverach 1000mA z zasilacza 32V 2,5A , pracują na jakieś 33V 950mA, więc zasilacz jest już "wysycony" Chcę dołożyć 2 kolejne nitki po 7 diod sterowanych na 700mA i nie starczy mi mocy powyższego zasilacza. Mam w posiadaniu 2 zasilacze 24V 3A i są do tego celu jak znalazł. Wiem, ze można mnożyć ilosć zasilaczy na jednej Aqmie, ale trzeba połączyć ich masy. 1.Pytanie czy coś stoi na przeszkodzie, że to dwa różne zasilacze o kompletnie innym zakresie napięć wyjściowych. 2. Czy miejsce połączenia mas ma znaczenie ? może to być połączenie tuż przed przetwornicą DC-DC zasilającą płytkę Aqmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korabol Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2020 Witaj,Mam podobnie podłączone, 2 różne zasilacze do jednego sterownika, nie ma problemu, ustawiasz napięcie i jest ok. Masy wszystkich zasilaczy łączysz ze sobą i mase sterownika.2. Nie używam płytki od Magu tylko samych LDD, podłączyć do masy możesz tylko przed bo za są już tylko wyjścia do poszczególnych kanałów (+i-). Czy się mylę?Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2020 1 godzinę temu, korabol napisał: Witaj, Mam podobnie podłączone, 2 różne zasilacze do jednego sterownika, nie ma problemu, ustawiasz napięcie i jest ok. Masy wszystkich zasilaczy łączysz ze sobą i mase sterownika. 2. Nie używam płytki od Magu tylko samych LDD, podłączyć do masy możesz tylko przed bo za są już tylko wyjścia do poszczególnych kanałów (+i-). Czy się mylę? Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Połączenie mas zasilaczy rozumiem, ale raczej nie kolejny mostek za DC_DC zasilającym aqmę bo i tak już wychodzi na niego zasilanie z połączonych mas. Ja już nie wiem, ale skoro i Ciebie działa, to i ja zaryzykuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2020 Nie ma znaczenia, będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach