Arrooss1 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2020 Hey, Zakupiłem swój pierwszy test icp firmy jak w tytule. I tu pytanie: jak to się je? Rejestruje się na stronie, podaje maila, czy tylko wypełniam ta karteczkę, która jest z testem?. Napelniam jedna fiolkę RO, druga woda z akwa, naklejam kody na fiolki, zakręcamy, pakuje i wysyłam do rajchu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, Arrooss1 napisał: Hey, Zakupiłem swój pierwszy test icp firmy jak w tytule. I tu pytanie: jak to się je? Rejestruje się na stronie, podaje maila, czy tylko wypełniam ta karteczkę, która jest z testem?. Napelniam jedna fiolkę RO, druga woda z akwa, naklejam kody na fiolki, zakręcamy, pakuje i wysyłam do rajchu? Obie fiolki napełnia się wodą z baniaka. W każdym teście jest instrukcja. Rejestruje się tylko próbki z kodem kreskowym i numerrem zaczynającym się od "N" tutaj: https://lab.faunamarin.de/en/home Inne próbki wysyłasz bez rejestracji i wynik przychodzi na maila, który podajesz na kartce. Dokładny opis: https://www.faunamarin.de/en/support-engl/submit-water-analysis/ Edytowane 7 Grudnia 2020 przez klossowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benua Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2020 Wypełniasz tylko karteczkę podajesz @ na który dostaniesz wyniki. Jeżeli chodzi o fiolkę to jak masz dwie naklejki z tym samym numerem próbki to wysyłasz wodę z akwarium. Nie wiem czy FM robi wodę RO i Marine jak AF Cytuj Szkło Reefmax;odpieniacz Hydor Slim Skim 135; obieg - firmware; cyrkulacja - Jebao rw4 + jvp 100; oświetlenie t5; skała - Real Reef Rock 15 kg + żywy piasek 4,5 kg Natures Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ilikebeer Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2020 A jeżeli chodzi o koszty wysyłki (bo od nas to jest różnie) to ostatnio wysyłałem pocztą polską - 19zł. Wysyłałem we Wtorek po 15tej, a w Poniedziałek dostałem informację, że otrzymali przesyłkę i po kilku godzinach miałem wyniki. Kilka miesiecy wstecz wysyłałem kurierem bo liczyłem że bedzie sprawniej... koszt 65zł! Paczka wysłana w Poniedziałek z rana, a dostarczona również w Poniedziałek, czyli dzień dłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach