pj007 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2021 Nie mogę rozgryźć opcji w programie mobius która nazywa się: schedule. Opis opcji: Schedule Intensity: Adjusts the brightness or intensity of your schedule as a whole and will shift all points. The shaded area represents your actual Schedule Intensity where is the dotted line displays your potential maximum Schedule Intensity. In the photo below, the Schedule Intensity is set to 50%, and the dotted line shows the 100% maximum Schedule Intensity Czyli rozumiem iż ustawiam natężenie światła suwakami a moc opcja schedue? Jak jest 100% to lampa pracuje na 100% założonego planu ? A jak np 50% to działa z połową mocy suwaków ustawionych z danym pasmem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 16 Lutego 2021 Zmieniając jasność w opcji schedule zmieniasz ją równomiernie dla wszystkich kanałów w tym samym stopniu. Barwa światła (natężenie różnych kanałów względem siebie) zostaje taka sama ale moc się zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2021 Czyli jeśli mam 50% lampa działa na pół gwizdka a przy 100% pełna moc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 17 Lutego 2021 Tak, pod warunkiem że wszystkie kanały masz ustawione na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2021 Jeśli kanał mam na 50 oczek to przy 50% schedue on świeci ogólnie z 25% wydajnością. Potwierdzam tylko to co interpretuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 17 Lutego 2021 Tak, tylko że zmieniając moc w schedule zmieniasz moc wszystkich kanałów jednocześnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach