yoluck Zgłoś Napisano 1 Maja 2021 30 l solanki grawitacyjnie przez jakieś 3 4 godzinki. Pózniej zamykam zawory i reszta laduje w kanale. Czysto i bez recznikow Obieg od dołu do góry. Nie muszę wylanczac odpieniacza grzałki i całej reszty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 1 Maja 2021 Pomysł ciekawy , tylko cześć z tej podmiany idzie w kibel . Przy spuszczeniu powiedzmy 20l i wlaniu świeżej solanki wiem , że wszystko zostało w zbiorniku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoluck Zgłoś Napisano 1 Maja 2021 Ariel trochę masz racje ale z 20L to będzie 200ml chyba. Z tym mogę żyć.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 1 Maja 2021 ja podmieniam 30 litrów w podobny sposób. Zawsze mozna robic to częściej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 1 Maja 2021 A to nie działa na zasadzie mieszania się starej solanki z nową ? Kiedyś w podobny sposób podmieniałem wodę w słodkim , ale by mieć ten sam efekt musiałem podmieniać więcej wody i zrezygnowałem . Ale pomysł z bańką naprawdę wart uwagi . W moim przypadku podmiany będą szły małe , więc te kilka litrów więcej nie jest problemem . Tylko ja mam panel , więc wszystko napędzała by mała pompa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoluck Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 Jeśli dobrze kombinuje straty masz małe jak wlewasz 10l do 100l to 100:10=0,1l wylewasz do kibla. Jedna bańka, prosta i szybka obsługa i brak ręczników rozlanej wody z przekładania pomp przenoszenia wiader itd. Jedyne co mi przeszkadza to komin zaczyna siorbiac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 Godzinę temu, yoluck napisał: Jeśli dobrze kombinuje straty masz małe jak wlewasz 10l do 100l to 100:10=0,1l wylewasz do kibla. Jedna bańka, prosta i szybka obsługa i brak ręczników rozlanej wody z przekładania pomp przenoszenia wiader itd. Jedyne co mi przeszkadza to komin zaczyna siorbiac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Siorbający komin da się przeboleć . Najważniejsze , że się sprawdza . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 3 godziny temu, yoluck napisał: Jeśli dobrze kombinuje straty masz małe jak wlewasz 10l do 100l to 100:10=0,1l wylewasz do kibla. Jedna bańka, prosta i szybka obsługa i brak ręczników rozlanej wody z przekładania pomp przenoszenia wiader itd. Jedyne co mi przeszkadza to komin zaczyna siorbiac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 100:10= 0.1 ??? To jakiś skrót myślowy? Cytuj akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoluck Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 Joppa masz racje to chyba będzie litr. Ale jakoś za dużo mi to było.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
new-age Zgłoś Napisano 3 Maja 2021 16 godzin temu, yoluck napisał: Joppa masz racje to chyba będzie litr. Ale jakoś za dużo mi to było. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ze wzoru jaki podałeś wychodzi 10 litrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoluck Zgłoś Napisano 3 Maja 2021 No tak 10:100 myślałem. Ale i tak błędne myślenie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach