Skocz do zawartości

Historia edycji

AnT

AnT

24 minuty temu, MayFly napisał:

rozumiem do czego zmierzasz, myciem nie przeczyścisz wszystkich kanalików i z biegiem czasu będą sie co raz mocniej zapychały :p 

Czyli jak każde medium , czyli do czasu i do kosza ? 

20 minut temu, slider napisał:

Porównajcie sobie porowatość matrixa 1L-700m2 i kulek maspexa - 1 kulka 54m2 a siporaxu- nic nie podają o porowatości. Przy dużych zbiornikach siporax ma sens bo jest tani i można go sporo załadować. Natomiast w małych zbiornikach, gdzie gdzie miejsce na medium jest mało uważam , że należy stosować bardzo porowate złoża. Ja stosowałem matrix bo przez 15L w dyskowcach też go miałem i było git.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

https://www.sera.de/pl/uslugi/info/jak-dziala-biologiczna-filtracja-w-akwarium-z-sera-siporax/

Edit

Podają i jest o wiele więcej info. 

Kurcze @Ariel , @chwialek a miałem taką ..... Oj nie dobre chłopaki . 

Siporax takie stare medium i działa od lat . 

Oczywiście że można regenerować . I ma się czysciutki Siporax . 

Ciekawe czy z innymi tak można ? 

AnT

AnT

17 minut temu, MayFly napisał:

rozumiem do czego zmierzasz, myciem nie przeczyścisz wszystkich kanalików i z biegiem czasu będą sie co raz mocniej zapychały :p 

Czyli jak każde medium , czyli do czasu i do kosza ? 

13 minut temu, slider napisał:

Porównajcie sobie porowatość matrixa 1L-700m2 i kulek maspexa - 1 kulka 54m2 a siporaxu- nic nie podają o porowatości. Przy dużych zbiornikach siporax ma sens bo jest tani i można go sporo załadować. Natomiast w małych zbiornikach, gdzie gdzie miejsce na medium jest mało uważam , że należy stosować bardzo porowate złoża. Ja stosowałem matrix bo przez 15L w dyskowcach też go miałem i było git.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

https://www.sera.de/pl/uslugi/info/jak-dziala-biologiczna-filtracja-w-akwarium-z-sera-siporax/

Podają i jest o wiele więcej info. 

Kurcze @Ariel , @chwialek a miałem taką ..... Oj nie dobre chłopaki . 

Siporax takie stare medium i działa od lat . 

Oczywiście że można regenerować . I ma się czysciutki Siporax . 

Ciekawe czy z innymi tak można ? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.