Skocz do zawartości

Historia edycji

Grzegorz Dyzma

Grzegorz Dyzma

@Hoom @MayFly

Przepraszam kto Wam panowie broni założyć temat czy poprowadzić dyskusje ktora cos wniesie. MayFly ile lat juz w tym siedzisz? Arek władasz jezykiem wchodzisz na reefs.com ktore przejeło bloga advanced-aquarist, tam jest tyle tematów nie ruszonyvh na form ze braknie nam miejsca na serwerze. Przetłumaczyć wkleic i juz jest start.

Co do samego tematu to ciesze sie ze pojawił sie @Jacek56 bo tak jak miał akwarium z odpieniaczem lub nawet dwoma jesli dobrze obiło mi sie o uszy to od kilku lat  ma ma BEZ.  Ja ostatnie akwarium mialem BEZ teraz mam Z.  tyle ze na poł gwizdka.  On uzywa włókniny ja filtra podżwirowego

Odważe sie  powiedzieć ze mamy podobne lub takie same poglądy jesli chodzi o odpienianie a juz na pewno patrzymy na akwarium całosciowo.  On uwaza ze odpieniacz destabilizuje system ja zawsze pisalem ze odpiemiacz działa aborcyjnie. Roznica w obecnej filtracji ze u niego włuknina czy wata u mnie filtr podżwirowy. On restartował ja wystartowalen

Ja jednak wrocilem do tego urządzenia bo zdecydowalem sie na okresowe uzywanie ozonu, a na ozon zdecydowalem sie ze wzgledu na decyzje o rzadszych podmianach wody plus kilka innych. Jednak bez wzgledu jakiego okrrslenia uzyjemy o dopieniaczach uzywam pogląd mam taki sam.  Na bakterii sie wszystko zaczyna i na bakterii konczy. Bez sensu dodawać cos co po chwili wyląduje w kubku, ale jednocześnie dobrze miec zabezpieczenie i zdawac sobie sprawe z odpieniania i nie odpieniania.

On 8/17/2021 at 9:53 PM, AnT said:

Po przeczytaniu . Co byś nie robił, pisał cuda .

Czyli

Stara zasada z przed X lat. 

Pokaż akwa i wiemy z kim piszemy . 

Co na którą wielu " pluje " co  ciekawe . 

Bardzo trafna rada ale w obecnych czasach w dobie istagrama, filtrów, fotoshopa i grubego $ mozna sie tzlez bardzo zawieść.  Akwarium z wyglądu mega jednak po zaznajomieniu sie realiami to zagranie na naiwnosci dla lajkow.

Grzegorz Dyzma

Grzegorz Dyzma

@Hoom @MayFly

Przepraszam kto Wam panowie broni założyć temat czy poprowadzić dyskusje ktora cos wniesie. MayFly ile lat juz w tym siedzisz? Arek władasz jezykiem wchodzisz na reefs.com ktore przejeło bloga advanced-aquarist, tam jest tyle tematów nie ruszonyvh na form ze braknie nam miejsca na serwerze. Przetłumaczyć wkleic i juz jest start.

Co do samego tematu to ciesze sie ze pojawił sie @Jacek56 bo tak jak miał akwarium z odpiemiaczem lub nawet dwoma jesli dobrze obiło mi sie o uszy to od kilku lat  ma ma BEZ.  Ja ostatnie akwarium mialem BEZ tearz mam Z.  tyle ze na poł gwizdk. On uzywa wukniny ja filtra podżwirowego

Odważe sie  powiedzieć ze mamy podobne lub takie same poglądy jesli chodzi o odpienianie a juz na pewno patrzymy na akwarium całosciowo.  On uwaza ze odpieniacz destabilizuje system ja zawsze pisalem ze odpiemiacz działa aborcyjnie. Roznica w obecnej filtracji ze u niego włuknina czy wata u mnie filtr podżwirowy. On restartował ja wystartowale.

Ja jednak wrocilem do tego urządzenia bo zdecydowalem sie na okresowe uzywanie ozonu, a na ozon zdecydowalem sie ze wzgledu na decyzje o rzadszych podmianach wody. Jednak bez wzgledu jakiego wyrazu uzyjemy o dopeniaczach uzywam pogląd mam taki sam.  Na bakterii sie wszystko zaczyna i na bakterii konczy. Bez sensu dodawać cos co po chwili wyląduje w kubku, ale jednocześnie dobrze miec zabezpieczenie i zdawac sobie sprawe z odpeniania i nie odpieniania.

On 8/17/2021 at 9:53 PM, AnT said:

Po przeczytaniu . Co byś nie robił, pisał cuda .

Czyli

Stara zasada z przed X lat. 

Pokaż akwa i wiemy z kim piszemy . 

Co na którą wielu " pluje " co  ciekawe . 

Bardzo trafna rada ale w obecnych czasach w dobie istagrama, filtrów, fotoshopa i grubego $ mozna sie tzlez bardzo zawieść.  Akwarium z wyglądu mega jednak po zaznajomieniu sie realiami to zagranie na naiwnosci dla lajkow.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.