Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

14 minut temu, Jacek56 napisał:

Dlaczego, wyjaśnij mi  proszę dlaczego akwarium nr 1 nie będzie miało problemów z NO3? Wytłumaczenie z cyklu , bo ….. jakoś nie przemawia do mnie. Moje wieloletnie obserwacje są zgoła odwrotne. 

@Jacek56 -  jesli w akwarium nr 1, znajdzie się coś innego zamiast bakterii co spożytkuje no3 np. refugium to problemów może nie być. Duża masa koralowa tez może być pomocna.  w W zasadzie w uproszczeniu można napisac ze cykl azotowy to cykl pokarmowy.  Wszystko jest uzaleznione od tego jak ten cykl  bedzie wygladal - co zostanie "zjedzone" a co nie. W uproszczeniu w kazdym baniaku jest taki sam, jak się zejdzie do szczegolów to w kazdym zbiorniku moze wygladac inaczej. Beztlenowce to nie jedyne "stworzenia" korzystające z NO3.

I chyba o to chodziło @Arek77

VDR

VDR

6 minut temu, Jacek56 napisał:

Dlaczego, wyjaśnij mi  proszę dlaczego akwarium nr 1 nie będzie miało problemów z NO3? Wytłumaczenie z cyklu , bo ….. jakoś nie przemawia do mnie. Moje wieloletnie obserwacje są zgoła odwrotne. 

@Jacek56 -  jesli w akwarium nr 1, znajdzie się coś innego zamiast bakterii co spożytkuje no3 np. refugium to problemów może nie być. Duża masa koralowa tez może być pomocna.  w W zasadzie w uproszczeniu można napisac ze cykl azotowy to cykl pokarmowy.  Wszystko jest uzaleznione od tego jak ten cykl wygląda bedzie wygladal - co zostanie "zjedzone" a co nie. W uproszczeniu w kazdym baniaku jest taki sam, jak się zejdzie do szczegolów to w kazdym zbiorniku moze wygladac inaczej. Beztlenowce to nie jedyne "stworzenia" korzystające z NO3.

I chyba o to chodziło @Arek77

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.