Datecs Zgłoś Napisano 22 Września 2021 Witam Czy jest sens montażu do tak małego akwa automatycznej dolewki? Nie przerost formy? Tygodniowo ubywa mi z 3-4 l wody. Jeżeli tak, co możecie polecić w normalnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lacmar Zgłoś Napisano 22 Września 2021 Pewnie że jest sens...jak tylko masz miejsce i gdzie to montuj...1 litr odparowanej wody przy np 300litrow to nic ....ale przy mniejszym akwarium to już większy procęt...a co za tym idzie...większy skok i większe zachwiania parametrów i stabilności akwa.Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 22 Września 2021 3 godziny temu, Datecs napisał: Jeżeli tak, co możecie polecić w normalnej cenie? Zależy jak i gdzie masz ustawione akwarium. Ja w kostce miałem dolewkę grawitacyjną. Mały pływak umieszczony był w panelu, w komorze pompy i podłączony był wężykiem z 5-cio litrową butelką schowaną na szafie obok akwarium. Rurka przechodziła przez zakrętkę więc wymiana butli zajmowała paręnaście sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtas82 Zgłoś Napisano 22 Września 2021 Do Twojego baniaczka, które wiedziałem w innym temacie, dorzuciłbym coś takiego. Ewentualne Diy Bez dolewki będzie raczej słabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Datecs Zgłoś Napisano 23 Września 2021 Dziękuję za odpowiedzi. Słone akwa mam zrobione kupione na dziko trochę. Mam już w domu 240 l słodkie i po co Ci słone po co.... Dlatego mała kostka i stoi na jakiejś tam szafce. Dlatego pewnie wolałbym dolewkę z pompką żeby gdzieś schować pojemnik z wodą. Może do szuflady pod akwa ale skoro ma to sens rozejrze się, coś kupię też z nadzieją że się przyda kiedyś w większym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chris_ek Zgłoś Napisano 23 Września 2021 Jeżeli masz koronę to ta grawitacyjna ujdzie ale jak bez korony i ma ładnie wyglądać to Levelautomatic Eye - rozejrzyj się czasem ktoś sprzedaje używkę w trochę mniejszych pieniądzach. Cytuj https://nano-reef.pl/forums/topic/112968-spelniając-marzenia-etap1-kostka-64l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach