mikas Zgłoś Napisano 10 Października 2021 Macie jakiś sprawdzony sposób na czyszczenie szyb akwarium od zewnątrz. Niby prosta rzecz, ale od soli często zostają smugi. I czyszcząc to po kilka razy płynem do mycia szyb i tak efekty nie są zadowalające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz140 Zgłoś Napisano 10 Października 2021 Może jakiś lepszy płyn do szyb Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 10 Października 2021 Papier do d, lub ręcznik papierowy moczysz płynem do szyb przecierasz, później szmatką do szyb na suchoWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trurl Zgłoś Napisano 11 Października 2021 (edytowane) Woda RODI w spryskiwaczu + ręcznik papierowy. Nic więcej u mnie nie trzeba Edytowane 11 Października 2021 przez Trurl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 11 Października 2021 25 minut temu, Trurl napisał: Woda RODI w spryskiwaczu + ręcznik papierowy. Nic więcej u mnie nie trzeba Pytanie, czemu woda Ro? kranówka zła? Ja czyszcze szyby płynem do szyb, można spryskac ręcznik papierowy zamiast szyby jeśli się boimy ze coś przypadkowo prysnie do akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikas Zgłoś Napisano 11 Października 2021 9 minut temu, Beti napisał: Pytanie, czemu woda Ro? kranówka zła? Ja czyszcze szyby płynem do szyb, można spryskac ręcznik papierowy zamiast szyby jeśli się boimy ze coś przypadkowo prysnie do akwarium. Może mam kiepski płyn. Ale potrafię wyczyścić szybę i wydaj się czysta. A po czasie wychodzą białe smugi od soli. Ale tak to jest z tymi płynami. Np za nim znalazłem dobry płyn do czyszczenia okularów trochę minęło. Wszystkie cudowne środki tylko je mazały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 11 Października 2021 12 minut temu, mikas napisał: Może mam kiepski płyn. Spróbuj tego, gwarant że nie zostawi smugi, tylko na ręcznik nie po szybie. Nanostone Glass Extreme Clair 69zl 1 litr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikas Zgłoś Napisano 11 Października 2021 6 minut temu, Beti napisał: Spróbuj tego, gwarant że nie zostawi smugi, tylko na ręcznik nie po szybie. Nanostone Glass Extreme Clair 69zl 1 litr A nie 19,90zł. Chyba że mowa o innym? https://www.ceneo.pl/104675301 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 11 Października 2021 2 minuty temu, mikas napisał: A nie 19,90zł. Chyba że mowa o innym? https://www.ceneo.pl/104675301 Podałam cenę koncentratu, sorry tak to ten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trurl Zgłoś Napisano 11 Października 2021 Godzinę temu, Beti napisał: czemu woda Ro? kranówka zła? Kranówka zostawia osad na szybach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gość100 Zgłoś Napisano 11 Października 2021 12 godzin temu, Trurl napisał: Woda RODI w spryskiwaczu + ręcznik papierowy. Nic więcej u mnie nie trzeba dokładnie 11 godzin temu, Beti napisał: czemu woda Ro? kranówka zła? Ja czyszcze szyby płynem do szyb, można spryskac ręcznik papierowy zamiast szyby jeśli się boimy ze coś przypadkowo prysnie do akwarium. bo nie ma prawa zostawić smug i zacieków (wytrzepana ze składników powodujących zacieki i smugi) poza tym mamy jej pod dostatkiem (dolewka ) ja z powodu branży robię rodi z zestawu do mycia okien, które myjemy właśnie wodą rodi - myjemy okna z tyczki/kija zakończonej miękką szczotką na 12 m i właśnie tą sama woda - zero zacieków i smug nawet jak pada słońce na szyby i mój zestaw robi 200L ro-di coś koło 1-1,5h więc się przydaję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach