Skocz do zawartości
Przemek

Trochę mnie nie bylo ...

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie... :D

Przepraszam wszystkich tych którym na czas nie odpisalem - postaram się w weekend(dluższy niz zwykle) odrobic zaleglości.. Za wyrozumialośc dziękuje... :D

Z newsów tematycznie związanych z tym forum(i to nawet bardzo :D) - postawilem wielgachną rafkę(to do Alexa- zacznij drżeć przyjacielu :D) Poniżej kilka fotek, postaram się wrzucić także parę slów o samej budowie i funkcjonowaniu - wiadamo male akwarium =duże problemy, duże akwarium = male problemy - to w takim dużym uproszczeniu...;)

Acha, akwarium ma okolo 23 litrów, w środku okolo 5kg skaly, 2x8W(Aquaglo i PowerGlo) + Osram Blue kompakt. Filtr - kaskada AquaEl w werski Skimmer Pro ;)( odpieniacz z butelki dla dziecka - pasuje idealnie do komory filtra i pracuje jak Mini Mini flotor :D )

Z tematów handlowych - wkrótce nowa dostawa, ostatnie miesiące byly dla nas bardzo pracowite i powinniśmy nadrobić to ciekawymi kontaktami handlowymi = czytaj symaptyczną ofertą.

Pozdrawiam calą brać

PS. Pod zlotem podpisuję się dwoma lapami - myślę, że sama idea zlotu jest jak najbardziej ok - jednak 'prywatnie' myslę, że forma zlotu 'nie handlowego' wyjdzie na zdrowie dla calej imprezy..

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

9.jpg

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrka, jak ja uwielbiam prawdziwe nano-rafy:D ta poki co wyglada super, szczegolnie odjechany jest ten skimmer, moze maly opisik metody zbudowania? moze sobie postawie cos takiego w pracy..... panny by przychodzily przy kazdej okazji:D

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej to mi się podba odpieniacz zrobiony z.... butelki do mleka ?!

PS Pozdrawiam świeżo upieczonych ojców, co jeszcze walczą z zasranymi pieluchami, butelkami, smoczkami, nieprzespanymi nocami. Ehhh powoli z tago wychodzę

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne nano

ale najbardziej ci zazdroszcze ze zejdziesz do sklepu i powyciagasz szczepek ile chcesz i od razu masz obsade

ja to musze sepic po znajomych :D

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

to co ? teraz na mnie chyba pomalu kolej zebym wam pokazal jak wyglada prawdziwa nano rafa?:D

do uslyszenia Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu też myślałem o założeniu czegoś mniejszego, ale po przemyśleniu stwierdziłem, że w zasadzie WSZYSTKIE SIŁY NA OBECNY ZBIORNIK, zwłaszcza, że im starszy tym więcej wymaga troski. Niema się, co rozdrabniać.

http://rafa.koralowa.pl Katalog przyrodniczych stron --> http://katalog-www.eu Serdecznie pozdrawia, Waldek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z obietnicą - zdjęcie skimmerka - budowa prosta jak konstrukcja cepa - obieg wymusza wplywająca z dolu woda, pompowana przez kaskadę. Średnica butelki idealnie pasuje do 1 z komór kaskady Aquael'a - odpieniacz "stroi się' poprzez podniesienie lub opuszczenie go w komorze , 'chodzi' na tyle ciężko, że nie jest wypychany przez wytwarzaną pianę do góry.

Oczywiście jest to wersja PRO, z odkręcanym kubkiem na zanieczyszczenia :D

Acha - z informacji ogólnych, podmiana wody 15% tygodniowo(z obiegu zbiorników "handlowych") , świecenie 10 godzin dziennie.

Obsada - 3 ślimaczki turbo(0 glonów), krewetka księżycowa.

skimmer.jpg

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemo to ma pomysły jak McGiver :D ważne, że wszystko działa jak należy.

Ten skimerek to świetny pomysł. Akwa też mi się podoba - przeca małe jest piękne.

88d3e180721d3e3cf82e042b1e240cc3u1718a15

Tu najłatwiej mnie łapać :P:P:P  https://www.facebook.com/aleksander.smigielski.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku, to ja poprosze jeszcze o fotkę oswielenienia i ew. dorobionej do niego elektryki.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przemek a może byś tak powiedział jak to cudo złozyc w kupe (tego skimmerka) i co jest do tego potrzebne ????

pozdro wszystkim przyszłym i aktułalnym morszczakom:D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@koziolini

poszukaj tutaj dobrze tzn w serwisie albo forum....byly juz foty tego urzadzenia

pozdr

3miasto pozdrawia :))) Zdrowie żon naszych oraz kochanek i żeby się nigdy nie spotkały.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale ja szukam juz od wczoraj i nie moge znaleść:D:(:D więc moze mnie wspomożesz jakimi linkami?????

pozdro wszystkim przyszłym i aktułalnym morszczakom:D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.