Marqo Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 Gdzie można kupić większą ilość pokarmów mrożonych wysyłkowo? W lokalnym sklepie dostępny tylko solowiec i to nie zawsze. Chciałbym zrobić sobie zapas w szerszym asortymencie i ilości. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 Witam Myślę , że wysyłkowo to ryzyko rozmrożenie . Ale szukaj może wysyłają w lodówce. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 Ja kupuję w Jadwidze wysyłkowo mrożonki. Cytuj akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 ja w Coralhouse na swoją odpowiedzialność. Wcześniej w erybce. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_kl Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 A jak to do Was dochodzi rozmrożone czy zamrożone jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 Różnie z tym bywa. Zazwyczaj są w połowie zamrożone lub świeżo rozmrożone jeszcze zimne. W każdym razie nie śmierdzą. Wrzucam to od razu do zamrażarki. Potem normalnie podaje rybom. Nic się nie dzieje. Najlepiej jest jesienią i zimą ze względu na panującą na zewnątrz temperaturę. Spotkałem się z pakowaniem w gazetę i folię aluminiową jak i dołożoną butelką z zamrożoną wodą jako wkład i zabezpieczeniem ze styropianu. Najważniejsze aby zamówić na początku tygodnia pon-środa żeby paczka dotarła jak najszybciej i nieprzeleżała na poczcie, bo jak to przeleży przez weekend to do niczego już się nie nada. Wysyłka kurier-paczkomat. Mieszkam na zadupiu. W tutejszych sklepach nie ma odpowiednich mrożonek. Jak mam sposobność wybrać się do większego miasta to sobie przywożę ze sklepu większe ilości i zamrażam, ale tu też mi się zdarzyło kilka razy że nie było tego co chciałem i w odpowiedniej ilości. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 13 Listopada 2021 Jadwiga. Tylko i wyłącznie, kupowałem w kilku innych miejscach, ale tylko od Jadwigi dochodziły jeszcze zamrożone. Co prawda paczka często miała wymiary małego akwarium, ale nie było problemów. Tyle że mrożonki ON. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa Zgłoś Napisano 14 Listopada 2021 Jadwiga dobrze pakuje. Brałem i latem i zimą. Wiadomo że zima lepsza. Ale na kilka razy tylko raz się zdążylo, że jeden blister był na rogu lekko rozmrożony. Cytuj akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 14 Listopada 2021 Napisz na PW co i ile potrzebujesz Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 14 Listopada 2021 W firmie gdzie kupuję zamrażają do -35 stopni,zawijają w gazety i wysyłają.Jak na razie kupuję osobiście. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arrowb Zgłoś Napisano 15 Listopada 2021 Hej, jak będziesz w Poznaniu to wpadnij do mnie, zawsze mam w zapasie mrożonki ON. Cytuj Pozdrawiam Bartosz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach