REEFEK Zgłoś Napisano 16 Listopada 2021 Witam chciałbym się pochwalić moim lpsowym zbiornikiem Którym jest reefer 350 oświetlany 2x kessil a360w plus reef factory bar Na dole w sumpie znajduje się odpieniacz bubble magus curve 5 Pompa jebao DCP-8000 Refugium i trochę skaly z poprzedniego baniaczka i 1kg kulek maxspect Za cyrkulacje odpowiada maxspect jump gf4k plus 2x aqua medic ecodrift 4.3 Balling to Ati essentials pro Dodatkowo dozuje dosc sporo grotech phosphat bo ciągle jest 0 W planach kilka prostych sps Kusi mnie ukwial ale mam złe doświadczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2021 Qurcze, tyle rybek i zerowe PO4? A jak NO3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 16 Listopada 2021 (edytowane) 59 minut temu, Arek77 napisał: Qurcze, tyle rybek i zerowe PO4? A jak NO3? 3 maks 5 Edytowane 16 Listopada 2021 przez REEFEK (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2022 Maly update baniaczka Zmiana lampy z ledow na ati hybryde 4x54w 3x75 w No i delikatne cyjano wyskoczyło Po4 nadal 0 W kwietniu czeka mnie przeprowadzka na nowe mieszkanie więc zamierzam użyć ati eporeef i zbudować bardziej przewiewna konstrukcje ,dość dużo detrytusu zbiera ni się na skalach , no i dori z boruskiem dostaną nowy dom ,szukam zastępstwa czym można było by urozmaicić obsade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceragl Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2022 Ślicznie prezentują się różne Euphylie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2022 3 godziny temu, Ceragl napisał: Ślicznie prezentują się różne Euphylie Dzięki no brakuje mi kilka różnych glabrescens na tej skale po prawej ale niestety ceny w de tak poszybowaly w górę ze sie odechciewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albanos72 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2022 Bardzo ładny baniak, wszystko bardzo naturalnie i zdrowo wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2022 12 godzin temu, albanos72 napisał: Bardzo ładny baniak, wszystko bardzo naturalnie i zdrowo wygląda. Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2022 W dniu 4.01.2022 o 23:14, REEFEK napisał: Zmiana lampy z ledow na ati hybryde 4x54w 3x75 w Moglbys wstawic zdjecie jak masz ledy ustawione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2022 44 minuty temu, lewy1355 napisał: Moglbys wstawic zdjecie jak masz ledy ustawione? Hej jestem w fazie testów do wczoraj miałem bialy 235 Rb 200 blue 255 uv 60 Zmienilem ustawienia Na Rb 255 blue 255 bialy 130 uv 60 i będę zwiększał do 120 pomalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2022 A czemu chcesz tak mocno UV swiecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2022 W dniu 6.01.2022 o 18:15, lewy1355 napisał: A czemu chcesz tak mocno UV swiecic? Dostalem takie ustawienia od niemiaszków, wprawdzie nie wiem czy akurat będę dążył do 120 ale do 80 pewnie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2022 W dniu 6.01.2022 o 15:06, lewy1355 napisał: Moglbys wstawic zdjecie jak masz ledy ustawione? Wróciłem do moich początkowych ustawień czyli bialy 235 niebieski 255 rb 200 uv 60 przy tych ustawieniach poko co zostanę i widzę że korala się podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raff 2020 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 W dniu 4.01.2022 o 23:14, REEFEK napisał: Ale fajny baniak. Filmik oglądałem 3 razy i zakochałem się w zebrasoma scopas Jak to jest, że dotąd nie zauważalny zwierzak nagle staje się obiektem westchnień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 16 godzin temu, Raff 2020 napisał: Ale fajny baniak. Filmik oglądałem 3 razy i zakochałem się w zebrasoma scopas Jak to jest, że dotąd nie zauważalny zwierzak nagle staje się obiektem westchnień Scopas to mój ulubieniec zawsze o nim marzyłem,niestety jak byłem na urlopie ryby dostawały mniej jedzenia i dori go strasznie zdominowała tak ze siedzial przez jakiś czas w skalach teraz pomalu dochodzi do siebie,za niedługo się przeprowadzam i będę innej skaly używał i wtedy dori idzie out bo to był mój największy błąd ze ta rybe wprowadziłem do akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raff 2020 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2022 W dniu 17.01.2022 o 18:06, REEFEK napisał: i wtedy dori idzie out bo to był mój największy błąd ze ta rybe wprowadziłem do akwarium Hmm, Dori? Czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2022 32 minuty temu, Raff 2020 napisał: Hmm, Dori? Czemu? Moja dori to psychopatka hehe Druga sprawa za duża juz jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Edytowane 30 Stycznia 2022 przez REEFEK (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 10 Lutego 2022 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2022 Maly update wiele się zmieniło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 6 Maja 2022 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 27 Maja 2022 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 27 Maja 2022 W dniu 16.01.2022 o 22:54, REEFEK napisał: Wróciłem do moich początkowych ustawień czyli bialy 235 niebieski 255 rb 200 uv 60 przy tych ustawieniach poko co zostanę i widzę że korala się podoba Witam. Dalej te same ustawienia? Jakie T5 masz wsadzone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
REEFEK Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 Ati sprzedalem wrocilem do ledow t5 to jednak nie moja bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewy1355 Zgłoś Napisano 31 Maja 2022 Aha aha. Jakie ledy teraz kupiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach