xyz2017 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2022 Czesc Tydzien temu odpaliłem Alkatronica, ustawiłem tolerancje KH w przedziale 7,5-8,5. W momencie kiedy KH jest zbyt niskie, alcatronic dozuje dodatkowa ilość odcieku. Teraz KH jest zbyt wysokie i zastanawiam się jak ograniczyc ilość lanego odcieku…? Pytanie brzmi czy/i jak moge ograniczyć ilość lanego odcieku z reaktora..? Używał ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2022 Źle do tego podchodzisz... Nie robisz zabezpieczenia na górze i na dole zakresu ale tylko na górze. Ustawiasz dozownik lub reaktor tak aby KH było około górnej granicy, czyli musisz dostosować odpowiednie dawki. I jeśli KH jest za wysokie to AT wyłącza dozowanie. Tyle że na początku, musisz robić testy częściej. Jeśli KH zaczyna spadać, to delikatnie zwiekszasz dawkę... Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2022 Zrobiłbym tak, ale mam reaktor od PS AC2 w którym nie mam możliwości sterownia dozownikiem - mogę go tylko wylaczyc jak zbyt mocno pójdzie do góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2022 To jak podkrecasz reaktor gdy potrzebujesz zwiększyć KH? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2022 Na pompie reaktora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach