Wojdl Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) Hej, chciałbym dołożyć do akwarium trochę niebieskiego światła bo dla mnie jest tam za biało -,-. Chciałbym sobie kupić tą świetlówkę i jak to nowicjusz totalnie nie wiem co potrzebuję do zamontowania takiej świetlówki https://www.akwarystyczny24.pl/produkt/azoo-coral-blue-light-t8-15w-44cm-niebieska-aktyniczna-swietlowka-podstawowa-do-akwarium-morskiego-1570 Wiem, że pojawią się za chwile porady żeby kupić T5 ale to ma być tylko dołożenie do obecnego.Jakbyście mogli to poproszę o linki w komentarzach (nie musi być świetnie ma tylko świecić ;D) Sorka złą podlinkowałem, chodzi o tą 59cm Edytowane 17 Lutego 2022 przez Wojdl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pele1912 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 Aqua light. Tam znajdziesz wszystko. Stateczniki elektroniczne i końcówki do podłączenia. Oczywiście też odbłyśniki.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaman Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 Jak masz lampę T5 to zobacz jak są montowane świetlówki. Na pewno odbłyśnik będziesz potrzebował, dwie oprawki. Trochę zabawy przy tym będzie bo będziesz musiał poszerzyć lampę. Pokaż jaką masz t5. Nie szybciej będzie Ci zamontować jakąś belkę led ? Cytuj Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 A nie myślałeś żeby zrobić ledową belkę na samych niebieskich 450nm ? myslę że koszt nie bedzie dużo większy. Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojdl Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 Generalnie to zależy mi żeby dodać jakieś światło niebieskie z 15-20W i zależy mi też żeby było jak najtaniej więc jak znacie coś lepszego tak do 70zł to możecie podlinkować ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 Godzinę temu, Wojdl napisał: Hej, chciałbym dołożyć do akwarium trochę niebieskiego światła Myślę, że szkoda Twoich pieniędzy na te świetlówki...ponadto nawet przy DIY trudno będzie spełnić kryterium finansowe. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojdl Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 a zwykłe ledy się nadadzą ? takie jak do pokoju itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 12 godzin temu, Wojdl napisał: a zwykłe ledy się nadadzą ? takie jak do pokoju itp ? Jak już chcesz po taniości to rozważ chińskie belki. https://utn.pl/beJc2 Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 17 Lutego 2022 33 minuty temu, norbi2222 napisał: Jak już chcesz po taniości to rozważ chińskie belki. https://utn.pl/beJc2 najtaniej będzie pomalować przednią szybę na niebiesko Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach