palaeo Zgłoś Napisano 21 Lutego 2022 Cześć wszystkim, mam dozownik Jebao Doser 3.4, sterowany wifi. Potrzebowałem zmienić ustawienia i klops. W aplikacji są zmienione - tzn. nawet po zamknięciu aplikacji i restarcie telefonu wyświetlają się właściwe. Jednak samo urządzenie coś sobie dozuje zupełnie nijak się mając do ustawień z aplikacji. Restartowałem już WiFi, restartowałem urządzenie, restartowałem telefon, wszystko w różnych kolejnościach - i nic. Czy ktokolwiek ma pomysł, co zrobić z tym dziadostwem? Do tego wyjeżdżam, z akwarium zostaje żona, i akurat teraz rozjechały się parametry... Będę wdzięczny za pomoc! PS. Znalazłem już problem: dozownik połączony jest z ruterem, ale nie łączy się z serwerem, żeby ściągnąć ustawienia. Jak go rozwiązać? Również aplikacja, jeśli nie mam włączonego wifi, nie działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SHARK_2 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) Zobacz czy nie masz poblokowanych portów. Z tego co wiem zabawki Jebao rozmawiają z „chmurą”. Używają do tego protokołu MQTT. Tak samo aplikacja gada z „chmurą” a nie bezpośrednio z urządzeniem. Port na który się łączą to 1883. Jeśli router lub twój ISP blokuje ten port to możesz mieć właśnie problemu tego typu, że urządzenie mie będzie mogło podłączyć się do „chmury” i pobrać nowych ustawień. Oczywiście jest też opcja przestawienia dozownika w tryb w którym to on będzie wystawiał WiFi a telefon z aplikacją podłączasz do tego wifi. Możesz wtedy zmienić parametry a te zostaną zapisane na samym urządzeniu. Edytowane 22 Lutego 2022 przez SHARK_2 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach