khazad93 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2022 Cześć! Zastanawiam się nad jakimś stadem małych rybek do mojego 250l. Mam problem z niskim azotem więc dodatkowe ryby będą jak znalazł. Myślałem o 10 sztukach apogonów cyanosoma. Jak wygląda częstotliwość karmienia i czy są z nimi jakieś problemy? Chętnie też rozważę inne propozycje oprócz chromisów i pseudoathiasów. Moja obsada rybna: Ctenocheateus strigosus, pterapogon kauderni, gramma loreto, garbik, chromis, para błazenków, magnifica, 2 krewetki na aiptasie, krewetka czyszcząca. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) 57 minut temu, khazad93 napisał: Myślałem o 10 sztukach apogonów cyanosoma. Fajnie wygląda też stadko pospolitych Sphaeramia nematoptera. Można się też pokusić o stworzenie małego haremu z Paracheilinus filamentosus np 1 samiec i 3-4 samiczki. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Arek77 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaman Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Też szukałem właśnie ostatnio takiego tematu. Mam taki sam litraż... I chyba jednak zrezygnuję ze stadka. Jeśli liczysz, że rybki będą pływały synchronicznie w stadku to się rozczarujesz Poszukaj tego tematu gdzieś jest tu na forum. Jeden znalazłem... jest jeszcze kilka Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Aquaman (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
khazad93 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2022 Dzięki za podpowiedzi. Apogon parvulus wygląda całkiem fajnie z tego tematu o małych rybkach. Cyanosoma by była za duża zwłaszcza przy większej ilości sztuk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach