Daro73 Report post Posted May 7 Mam pytanie dotyczące fabrycznego odpieniacza. Nie wiem czy jest to przypadłość mojego modelu ale problem jest w tym że do pojemnika trafia bardzo mało odpadu. Reszta osadza się w postaci maziowatej substancji w rurze, owszem odpieniacz produkuje nawet sporo brudnej piany i to dość gęstej ale większość tego syfu zamiast trafić do kubka pozostaje w rurze. Czy jest szansa na usprawnienie tego ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nokon Report post Posted May 7 Ten typ tak ma. Pomogło wymienienie pompy na bardziej stabilną newjet i przedłużenie rury w kubku. Początkowo przy oryginalnej pompie stosowałem na końcu rury nakładkę zrobioną z końcówki małej butelki , zwężającą wylot rury wtedy więcej piany było wypychane do kubka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Daro73 Report post Posted May 7 Będę musiał coś pokombinować, mam też inny odpieniacz. Od dłuższego czasu myślę o zamianie tego fabrycznego na jakiś inny Quote Share this post Link to post Share on other sites