Beti Zgłoś Napisano 6 Października 2022 1 godzinę temu, Trurl napisał: Czyli dasię. Dzięki za informację. Pytanie tylko jak dołożyć do dorosłych pokolców Chelmona... To jest duże ryzyko, w moim przypadku gdzie akwarium jest duże było ciężko, niestety każdy Chelmon nie przeżył dłużej jak miesiąc, a było już ich chyba pięć, zrezygnowałam bo stwierdzilam, to się nie uda na dłuższa metę w moim przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 6 Października 2022 29 minut temu, Beti napisał: To jest duże ryzyko, w moim przypadku gdzie akwarium jest duże było ciężko, niestety każdy Chelmon nie przeżył dłużej jak miesiąc, a było już ich chyba pięć, zrezygnowałam bo stwierdzilam, to się nie uda na dłuższa metę w moim przypadku. Witam Tak jak pisze @Beti , u mnie nie perzeżył tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trurl Zgłoś Napisano 6 Października 2022 Chyba sobie odpuszczę. Dzięki za opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquamark Zgłoś Napisano 15 Października 2022 (edytowane) Witam. Chelmuta dołożyłem do żółtka na lustro, po tygodniu, razem pływały. Czasami żółtkowi coś strzela do łba i go przegania, ale chelmut, nie w kij dmuchał, wystawia ości grzbietowe i nie odpuszcza. Dla chelmuta ważne by miał co jeść leje fito i coś tam skubie. Grunt, że rośnie i nie jest chudy. Zaczynam hodowle artemie. Pierwszego Chelmona miałem nie cały rok, niestety pompa balingowa wlała mi jeden cały składnik i mi padł. Teraz mam reaktor. Oba chelmony kupione u Jadwigi. Pozdrawiam. Edytowane 15 Października 2022 przez Aquamark (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 16 Października 2022 Witam Pewnie z jednym pokolcem jest to możliwe , ale przy dwóch, trzech nie ma szans przeżycia.Po gonitwach padnie na zawał. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquamark Zgłoś Napisano 13 Listopada 2022 Witam. Chelmon zaczął jeść mrożonki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach