Hery Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2023 Witam Od około 16 lat prowadzę akwaria na filtrach kubełkowych i pierwszy raz spotkałem się z takim przypadkiem na obrzeżach filtra (poza wodą) pojawił mi się nalot coś Ala pleśń..? Czy ma ktoś pomysł z kad to ustrojstwo ? Lałem przez 2mc VSV a i filtr nie czyszczony od 3 miesięcy - niedawno urodziła mi się córeczka:) Akwarium jest na Tidalu 110 i nieszczęsnym FZN-3 którego temat dotyczy. Parametry w normie azotany może coś wysoko koło 15-20..? Dodam że kubeł jest cały czas otwarty Tidal przykryty.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2023 test Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2023 o teraz się coś pojawia, od początku świąt nie pojawiały się nowe wpisy Cytuj Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwo Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2023 16 godzin temu, Hery napisał: Czy ma ktoś pomysł z kad to ustrojstwo ? Jest wilgoć, to i pleśń się potrafi pojawić, żadna nowość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hery Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2023 Niestety wcześniej i na innych filtrach tego nie miałem pewnie kwestia materiału i budowy..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach