JerzyB Report post Posted September 29 20 minut temu, R3BEL napisał: PO4 będę mierzył dzisiaj dopiero bo brakło mi reagentów do Hanki, natomiast KH mam mierzone automatem 4 razy dziennie i po uruchomieniu skoczyło mi z 7,5 na 7,7-7,9. Zasyp od zawsze to Knop Korallith. To pochwał się jak zmierzysz . Też mam Knopa i ciekaw jestem ile podniesie fosforany. Quote Share this post Link to post Share on other sites
R3BEL Report post Posted October 2 W dniu 29.09.2023 o 07:24, JerzyB napisał: To zapytam jeszcze , jakie masz PO4 oraz KH po kilkudniowym działaniu reaktora. PO4 = 0,00 Quote Akwarium 500L [brutto]. Filtracja: odpieniacz OCTO Regal 200-S, rollermat TC Roller Clean 200, media Kulki + Life Bio Fil. Sprzęt: pompa obiegowa Ecotech Vectra M2, cyrkulacja 3x Ecotech VorTech MP40QD, oświetlenie Orphek Atlantik iCon + 2x OR3 Blue Sky 90, reaktor wapnia OCTO CalReact 200 + Kamoer FX-STP2, komputer Neptune Systems Apex + Trident. https://nano-reef.pl/forums/topic/108597-360l-moja-pierwsza-rafa/ https://nano-reef.pl/forums/topic/121977-500l-fafarafa-ver2/ Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted October 2 15 minut temu, R3BEL napisał: PO4 = 0,00 16 minut temu, R3BEL napisał: PO4 = 0,00 Dziękuję , ja też odpaliłem swój reaktor i o dziwo PO 4 spadło z 0,03 do 0,00, a KH się nie zmieniło. Może jeszcze za wcześnie wierzyć , że tak będzie , bo reaktor pracuje dopiero 48godz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sagerrak1 Report post Posted October 2 Jakbyście chcieli podnieść PO4 to mam ze 2 kg szkieletów oczyszczonych z tkanki tyle o ile . Ciekawe czy ktoś jeszcze używa własnego gruzu koralowego jako zasypu do reaktora. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted October 2 2 minuty temu, Sagerrak1 napisał: Jakbyście chcieli podnieść PO4 to mam ze 2 kg szkieletów oczyszczonych z tkanki tyle o ile . Ciekawe czy ktoś jeszcze używa własnego gruzu koralowego jako zasypu do reaktora. Ja myślę , że złoże jak się nasyci CO 2 to PO 4 się podniesie. Na razie nic nie kombinuję. Quote Share this post Link to post Share on other sites