Opelin Zgłoś Napisano 25 Września Część, Wszedłem w posiadanie arkusza szyby opti white, policzyłem I powinno go starczyć na akwarium o wymiarach 65x30x30 czyli w okolicach 60L. Szklarz przytnie i oszlifuje szyby ale nie podejmie się sklejania. Może to i lepiej bo będzie taniej. Ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie i wie jak to zrobić? Jest niby wiele poradników, ale może ktoś ma już jakieś doświadczenie i powie na co zwrócić uwagę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrycja52 Zgłoś Napisano 26 Września jaka grubość szkła? jakie wzmocnienie planujesz? dlaczego szklarz odmówił sklejenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Opelin Zgłoś Napisano 26 Września 4 godziny temu, patrycja52 napisał: jaka grubość szkła? jakie wzmocnienie planujesz? dlaczego szklarz odmówił sklejenia? Szkło gr 6mm. Nie planuję wzmocnień bo to malutkie akwarium. Powiedział, że klejenia się nie podejmie bo nie ma odpowiedniego kleju... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano 28 Września Kleiłem kilka akwarii, jak chcesz aby było to zrobione ładnie to oddaj to fachowcowi, sam opaciasz to silikonem. trzeba do tego mieć doświadczenie Cytuj Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Opelin Zgłoś Napisano 4 Października (edytowane) A jednak się pokusiłem... Chyba dramatu nie ma. Ps. Szklarz na medal się spisał. Edytowane 4 Października przez Opelin (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 4 Października To kleiłeś sam? Czy szklarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Opelin Zgłoś Napisano 4 Października 3 minuty temu, elespero napisał: To kleiłeś sam? Czy szklarz? Sam, szklarz tylko dociął arkusze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 4 Października Wygląda bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Opelin Zgłoś Napisano 4 Października 17 minut temu, elespero napisał: Wygląda bardzo dobrze. Dziękuję, ale faktycznie to sporo delikatnej roboty. Oklejania, zaciągania, fugowania i na koniec po wyschnięciu odcinania nadwyżek. Już nie wspominając o wszechobecnym smrodzie sylikonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 4 Października Bardzo fajnie to wygląda, możesz podać nazwę kleju bezbarwnego którego używasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Opelin Zgłoś Napisano 5 Października 13 godzin temu, Beti napisał: Bardzo fajnie to wygląda, możesz podać nazwę kleju bezbarwnego którego używasz Część Beti. Regularnie nie używam bo do tej pory było mi to zbędne. Na ten przypadek użyłem tego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 5 Października 18 godzin temu, Opelin napisał: Dziękuję, ale faktycznie to sporo delikatnej roboty. Oklejania, zaciągania, fugowania i na koniec po wyschnięciu odcinania nadwyżek. Już nie wspominając o wszechobecnym smrodzie sylikonu. Najważniejsze to mieć dobrą ściągaczek do silikonu, woda z płynem lub mydłem do poślizgu i aby się nie kleiło wszędzie i idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach