Skocz do zawartości
tomasz1985

Pierwszy morszczak Akwarium 96l 60x40x40

Rekomendowane odpowiedzi

Kropelkowe testy na Magnez są bardzo niedokładne, z drugiej strony zmiany tego pierwiastka są bardzo powolne. Moim zdaniem jeżeli nie wyszedł na poziomie poniżej zalecanego to nie zawracaj sobie specjalnie nim głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszedł 1215 i miał tendencje spadkowe Ca spadlo z 390 na 380 . Pseudogorgonia i ukwiał zieony nie polipują i sa pochowane dlatego zrobiłem testy i wyszedł tylko magnez za niski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupimy magnez i będziemy dozować ;-) zobaczymy efektów 

Gdzies wyczytałem że pseudogirgonia może przechodzić jakoś wylinkę że się nie otwiera. Ktoś wie jak długo i czy to prawda 

Gdzies wyczytałem że pseudogirgonia może przechodzić jakoś wylinkę że się nie otwiera. Ktoś wie jak długo i czy to prawda ? A ty zdjęcie ukwiału chwilę się wynurzy a potem tak wygląda 

IMG_20250324_143837_1742823806363_1742823920006.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dostał jedzenie zobaczymy jutro jak będzie się zachowywał. Ile razy w tygodniu powinien być karmiony ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podaje codziennie fito plus mrożonki to co wyłapie z wody to jego. Dzielił mi się już 3 razy i oddawałem go innym akwarystom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jak u mnie ale dostał wczoraj sporą porcję i dziś jak nowy ;-) ale pseudogorgonia dalej zamknieta juz z tydzien chyba nawet po podmianie wody nic sie nie zmienia. a nie widać żyby była martwa wiec nie wiem o co kaman ;--)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie podpowiedzcie czy jakoś walczyć z tymi glonami a mianowicie w tej chwili mam brązowy nalot na tylko szybach nigdzie indziej. To jest kolejny etap dojrzewania czy może coś z wodą. Stało się to jak odstawiłem pożywkę bo no3 miałem 0 więc odstawiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi