wojciechH Zgłoś Napisano Sobota o 17:23 Witam wszystkich. Około pòłtorej roku temu kupiłem lampy Kessil 360 we . Trzy tygodnie temu jedną zaczęła migać podczas święcenia i padł kolor niebieski. Świeci ale bez tej barwy. Wspomagam się starą lampą Aqua Medic ocean light niebieski kanał . Niestety pod tą zepsutą lampą stoi Monti talerzowa i już widzę negatywne skutki . Różowa montipora digitata zeszła.Jestem zawiedziony że tak szybko lampą się zepsuła , tym bardziej że jest to raczej dobra firma. Teraz musiałbym kupić Kessil LED A360X Tuna Blue ponieważ kessil 360we już nie jest dostępny a cena nie jest mała. Skłaniam się bardziej do zakupu belek Orphek OR4 iCon. Jak po gwarancji coś się stanie to koszt wymiany jednej belki nie jest tak duży jak wymiana lampy kessil. Co o tym sądzicie bo sam już nie wiem co mam z tym zrobić? Dodam że w akwa 90 procent to LPS . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano wczoraj o 09:26 cześć, lampa była nowa? reklamuj. Podaj wymiary akwarium. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojciechH Zgłoś Napisano 22 godziny temu Cześć. Problem polega na tym że rachunek dostałem na maila nie wydrukowałem został przez przypadek wyrzucony do kosza i skasowany nie mam nic oprócz przelewu . Lampy były kupione w promocji za sztukę płaciłem 150 euro także w najlepszym przypadku dostanę kasę.Gwarancja była rok . Tak było na stronie sprzedawcy.Wiem że mogę skorzystać z rękojmi ale najpierw musiałbym mieć rachunek.Akwarium nie jest duże 90 cm długość, 45 szerokość i 40 wysokość. Te lampy nie były nawet na 40 procent mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach