Wilkers Zgłoś Napisano Sobota o 16:51 Osobiście nigdy nie miałem wirków jako plagi lecz u mojego chrześniaka który zaraził się morszczyzna pokazała się okrutna plaga jedyne co wcinają to calustrea ma dwa błazny które rozerwały ślimaczki na wirki i potraktowały go jak pokarm , zastanawia mnie zastosowanie jakiegoś środka z lantanem na zbicie po4 lub flatworm RX , tylko czy owe środki nie zniszczą bilolgii w postaci bakterii ?? Jeżeli ktoś ma doświadczenie z owymi środkami proszę o pomoc akwarium to kostka 64l na kaskadzie i resunie po tuningu parametry no3 2-5 salifert i jlb , po4 z 0.08 Milwaukee , kh 8.5 , korale LPS i kilka zoa , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirzan Zgłoś Napisano Sobota o 19:38 Ja bym zaproponował mandaryna marmurkowego. Świetny łowca na worki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilkers Zgłoś Napisano Sobota o 20:41 Zbyt mały baniaczek na 3 rybę , też czytałem o tej rybce i nie łatwo dostać ja , i chyba nie zawsze interesuje się wirkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirzan Zgłoś Napisano Niedziela o 07:53 Rybę możesz śmiało wpuścić żeby pokonać wirki, a potem ją wyłowić. Sprawdź wodę w akwa i ro czy nie ma krzemianów. Możesz też kupić, ale ciężko dostępny ślimak na wirki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 10:02 tylko slimak helidonura warians ,specjalista pokarmowy. puzniej mozna go odsprzedac ,bo bez wirkow padnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jar2789 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 13:19 Tego ślimaka turbo albo nasariusy nie ruszą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz1985 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 15:09 Raczej nie bo ta mam i wirki też ale nie plagę więc nie reaguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilkers Zgłoś Napisano Poniedziałek o 15:33 Miałem ślimaka na wirki śliczny był niebiesko czarny błazenki go rozerwały potraktowały jako jedzenie jest dostępny w kilku sklepach może spróbuję raz jeszcze tylko tym razem wpuszczę go nocą , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach