Wilkers Zgłoś Napisano Sobota o 16:51 Osobiście nigdy nie miałem wirków jako plagi lecz u mojego chrześniaka który zaraził się morszczyzna pokazała się okrutna plaga jedyne co wcinają to calustrea ma dwa błazny które rozerwały ślimaczki na wirki i potraktowały go jak pokarm , zastanawia mnie zastosowanie jakiegoś środka z lantanem na zbicie po4 lub flatworm RX , tylko czy owe środki nie zniszczą bilolgii w postaci bakterii ?? Jeżeli ktoś ma doświadczenie z owymi środkami proszę o pomoc akwarium to kostka 64l na kaskadzie i resunie po tuningu parametry no3 2-5 salifert i jlb , po4 z 0.08 Milwaukee , kh 8.5 , korale LPS i kilka zoa , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirzan Zgłoś Napisano Sobota o 19:38 Ja bym zaproponował mandaryna marmurkowego. Świetny łowca na worki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilkers Zgłoś Napisano Sobota o 20:41 Zbyt mały baniaczek na 3 rybę , też czytałem o tej rybce i nie łatwo dostać ja , i chyba nie zawsze interesuje się wirkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kirzan Zgłoś Napisano Niedziela o 07:53 Rybę możesz śmiało wpuścić żeby pokonać wirki, a potem ją wyłowić. Sprawdź wodę w akwa i ro czy nie ma krzemianów. Możesz też kupić, ale ciężko dostępny ślimak na wirki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 23 godziny temu tylko slimak helidonura warians ,specjalista pokarmowy. puzniej mozna go odsprzedac ,bo bez wirkow padnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jar2789 Zgłoś Napisano 20 godzin temu Tego ślimaka turbo albo nasariusy nie ruszą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz1985 Zgłoś Napisano 18 godzin temu Raczej nie bo ta mam i wirki też ale nie plagę więc nie reaguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilkers Zgłoś Napisano 18 godzin temu Miałem ślimaka na wirki śliczny był niebiesko czarny błazenki go rozerwały potraktowały jako jedzenie jest dostępny w kilku sklepach może spróbuję raz jeszcze tylko tym razem wpuszczę go nocą , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach