Skocz do zawartości
morszczaki2003

Gazeta MORSZCZAKI - już w sprzedaży !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich zainteresownych,

Udało nam się już zakończyć wszystkie czynności związane z drukiem i kolportarzem - od jutra kwartalnik powinien być już dostępny w sklepach, które z nami współpracują.

Mamy nadzieję, że nasze czasopismo, będzie dla was przyjemną lekturą. Już teraz wiemy że mamy przed sobą wiele do zrobienia i mamy nadzieję że nasi czytelnicy będą nam w tym kibicowali, przecież MORSZCZAKI mają być dla MORSZCZAKÓW. Nie ustrzegliśmy się błędów....ale nie od razu Kraków zbudowano...

Jednak nie wszystkie błędy były nie kontrolowane, dlatego też ... zapraszamy do śledzenia naszych stron internetowych...na których lada dzień będzie konkurs dla uważnych czytelników naszego kwartalnika.

Pozdrawiam serdecznie

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba bylo nazwac Morszczuki to jeszcze paru wedkarzy morskich by kupilo :D

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratulacje, tylko jeszcze te obiecane linki ze sklepami stacjonarnymi by sie przydaly

PS moze dzieki Wam uda sie przynajmniej w przyblizeniu okreslic liczbe akwarystow morskich w PL? ilosc sprzedanego nakladu dalaby jakis poglad na te sprawe, bo jak uslyszalem text, ze w PL jest 200 akwarystow morskich to mnie pusty smiech zdjal:D

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przeczytalem w niemieckim pismie ze ok. 300 i to glownie w okolicach Warszawy (???)

Tez mnie ciekawi, ilu jest naprawde. No i ciekawe, jaki procent akwarystow morskich kupi w ogole te gazetke ale dla samej zasady powinien kazdy kupic. Ja chetnie kupie ale bywam w kraju gosciem, bede na Swieta w Zielonej Gorze, czy tam bede mogl kupic?

Sklepu ze slonina w ZG chyba nie ma.....

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekam cierpliwie powinienem dostać w piątek przesyłką , tak mnie zapewniali telefonicznie ? ps. chłopaki stańcie na wysokości zadania :D . miło będzie coś w rodzimym języku poczytać .

Moje akwarium http://nano-reef.pl/...-blekitna-rafa/

i FILMIK mojego baniaka

1 zlot Nano-Reef w Egipcie http://nano-reef.pl/...zdziernik-2007/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedziemy starali się stanąć na wysokości zadania...które jest bardzo trudne ze względu na .... charakter naszych morszczaków...już wiemy że są błędy..niektóre z nich są zamierzone większość niestety nie:( ale mamy nadzieję, iż wszyscy czytelnicy przekażą nam swoje zaufanie iż będziemy starali się cały czas podnosić poziom merytoryczny naszej gazety..tak aby wciągnąć was wszystkich do współpracy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,,już wiemy że są błędy" jakie błędy ? z własnego doświadczenia wiem że za błędy w morszczynie drogo się płaci :D

i FILMIK mojego baniaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Zielonej Górze to faftycznie nie ma typowego sklepu z morskimi akwa . Tylko na Sikorskiego mają 700 litrów jeden zbiornik i trochę się tym zajmuja , ale watpię czy gazete będą mieli . Mam ten problem co ty gdzie kupić w Zielonej. oże bedzie w Empiku .

Nareszcie przesiadka na 540 litrów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli wiecie gdzie bedziecie to ponowie swoja prosbe: linki lub lista sklepow stacjonarnych - plis;)

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nowej stronie jest już taka opcja..starej nie przerabiamy bo nowa będzie od poniedziałku ....przynajmniej będziemy się ostro starać...zawsze można zamówić via mail ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo mi sie podoba ta gazetka,a w sumie to nie gazetka,powazna gazeta-wreszcie jest.nawet żona ją czyta,więc jestem szczęśliwy.pozdrawiam wszystkich i ich zwierzaczki w baniaczkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to juz dostales ?

akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morszczaki wzorowane na angielskojezycznym Coralls, moim zdaniem udany debiut, tylko gramatura okladki za wysoka. Poza tym chyba ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krok siedmio milowy jeśli chodzi o samą gazete w polsce :) . cała pięknie kolorowa . ale żeby nie było tak różowo i kolorow dodam swoje ostre trzy grosze tylko się nie obrazcie i nie zniechęcajcie . treści w niej niema i nic specjalnego nie wnośi . artykuł Marka o xeniach jest godny przeczytania . reszta się nie wysiliła specjalnie i troche głupot tam przeczytałem. Waldka zbiornik jest jednym z piękniejszych w polsce i dość dobrze go już znam z internetu . duza większość zbiorników w naszym kraju to bida znędzom jakieś trzy na krzyż korale i ledwo sapiące ryby . sądziłem że po przeczytaniu pierwszego numeru kwartalnika coś dla nie doświadczony i z jakimś starzem akwarysta wyniesie / dowie się o jakiś nowinkach technicznych czy popełnianych błędach w prowadzeniu akwa/ a dla chcacych i marzacych o morskim że to nie takie straszne :) . i pchnie tą calą morska maszyne do przodu ,ale narazie to nie ma sie co czarować jaka akwarystyka morska w polsce taka i gazeta ? czy się myle? oby tak? . odnosze wrażenie że cała ta gazetka była tworzona w bardzo wielkim pośpiechu i na łapu capu posklejana jakoś z biedą i odana do druku . mam nadzieje że z czasem się to zmieni na duży plus :D

. przeciez to dopiero pierwszy numer i wszystkie tryby się chyba niezazębiły jeszcze. :)

i FILMIK mojego baniaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Zgadzam się z częścią krytyki...i oczywiście zrobiliśmy ją w szybkim tempie i dlatego też wkradło się kilka błędów, które znawcy tematu wyłapią bez problemu..ale takie jest życie...byliśmy pod presją...całej społeczności..lub sami sobie ją wykreowalismy...ale teraz jesteśmy o niebo madrzejsi..i mały silne wsparcie ze strony...znawców..tak więc z numeru na numer będzie coraz lepiej..pozostaje mi ...jedynie przeprosić za błędy i zobowiązać się do stałego podwyższania poziomu pisma...

pozdrowienia'

Marcin - MORSZCZAKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przejrzeniu gazety zgadzam się z opinią, (też mam takie wrażenie), że numer był wydany w sporym pośpiechu.

Niewątpliwie mimo sporej ilości błędów jest to duży krok naprzód i myślę, że powinniśmy to czasopismo wspierać choćby dlatego, aby bardziej spopularyzować akwarystykę morską w naszym kraju.

Jest to w naszym interesie, więcej hodowców, więcej dystrybutorów, co w konsekwencji prowadzi do obniżenia cen.

Że moje akwarium jest jako "akwarium numeru"........

Moje akwarium już było, więc NIE BĘDZIE WIĘCEJ, ------> KOLEJ NA INNE AKWARIA.

Zresztą małżonka była przeciw.

Do redakcji.

Ja jeszcze w całości nie przeczytałem, ponieważ taką gazetę czyta się jak czasopismo TECHNICZNE, gdzie każde zdanie jest ważne i powinna być zachowana niezmierna konsekwencja między poszczególnymi artykułami.

Myślę, że w następnym numerze redakcja da sprostowanie o temperaturze w zbiorniku 28 do 30 stopni. (Koralowa alchemia)

Literówki pomijam -----> lub błędne nazwy (bez przykładów).

Artykuł o reaktorach ---> błędy merytoryczne, nowicjusz niewiele z tego zrozumie. Bardziej "ŁOPATOLOGICZNIE".

Akwaryści są bardzo dociekliwi i mało tolerancyjni, ponieważ tacy powinni być.

Nie będę wymieniał dalej, ale myślę, że następne wydania będą bardziej dopracowane.

Pozytywy to:

Są artykuły które zainteresują niewątpliwie wielu akwarystów, ponieważ nie wszyscy mają taką wiedzę jak wielu grupowiczów.

Zgadzam się, że artykuł o xeniach jest dobry, poparty własnymi doświadczeniami piszącego. Przydałoby się więcej takich artykułów pisanych przez praktyków.

Ładne wydanie.

PS Popatrzmy inaczej na owe czasopismo. Przecież wielu akwarystów nie ma dostępu do internetu oraz nie ma pojęcia o grupie nano.

Myślę, że wówczas takie czasopismo będzie dla nich alternatywnym źródłem wiedzy, więc dla nas artykuły mogą się wydać banalne, natomiast dla nich będą kopalnią wiedzy.

Tym większe wymagania w stosunku do redakcji!!!!!!!

http://rafa.koralowa.pl Katalog przyrodniczych stron --> http://katalog-www.eu Serdecznie pozdrawia, Waldek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przeczytałem i myślę że wykupię prenumeratę. Warto inwestować w to czasopismo bo jedyne i ciekawie zrobione. Jedna sugetia. Może stworzyć dział o metodach filtracji? W każdej gazetce coś by tam fachowcy od tematu napisali i już by było fajnie. Aha przydałoby się też coś o DIY, pogadajcie może z Jankiem napewno jemu artykułów by nie zabrakło. A ogólnie odbieram gazetkę pozytywnie i gratuluję. Tylko tych stron troszkę za mało wszystko przeczytałem w jeden wieczór i po lekturze, a już żona była zadowolona że "Na wspólnej" obejrzałem. Hi.

na razie 50 l żeby nie wypaść z obiegu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też pozwole sobie wtrącić swoje 3 grosze, a jakże by inaczej:D

Można powiedzieć że ten 1 numer to prawie zjadłem tak go oczekiwałem.

To pierwsza taka perełka na naszym rynku, nieoszukujmy się - jedyna.

Fakt wkradło się kilka błędów, widać pośpiech, ale.............. mamy 1 numer na święta, a to wielki +. Oby tak dalej, świetna robota, czekam na następne.

Pozdrawiam

88d3e180721d3e3cf82e042b1e240cc3u1718a15

Tu najłatwiej mnie łapać :P:P:P  https://www.facebook.com/aleksander.smigielski.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.