Edek Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 Dziękuję za odpowiedzi. Żaden translator nie przetłumaczył tego w zrozumiały sposób. Walczę dalej z tym syfem. Cytuj 500 litrów uruchomione 07.2010 3xPS100W cyrkulacja:2xjvp102,tunze 6105,obieg NewJet6000,odpieniacz SC2060 350 litrów 3-letnie Reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 12 Maja 2010 fal Przeczytałem cały wątek od deski do deski. Wiem że jeszcze jestem młody i niedoświadczony w morszczyznie, ale po zdjęciach mam wrażenie, że walczyłeś nie z tym przeciwnikiem, z którym Ci się wydawało. Dla mnie to co pokazywałeś na zdjęciach na piasku wyglądało na Diatoms (czyli okrzemki) albo przynajmniej jak połączenie dino + okrzemki. Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geripiaseka Zgłoś Napisano 17 Września 2012 u mnie też Dino chciało opanować zbiornik ,m zakupiłam algea x po 6 dawkach znikneło , zobaczymy po podmianie wody czy wróci . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 odkopie troche temat, czy podajac AlgeaX zaciemniac akwarium czy bez tego mozna i czy od razu wstawic wegiel czy po 2 dniach od podania preparatu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komar3333 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 odkopie troche temat, czy podajac AlgeaX zaciemniac akwarium czy bez tego mozna i czy od razu wstawic wegiel czy po 2 dniach od podania preparatu? Polecam http://allegro.pl/fauna-marin-ultra-algea-x-500ml-skuteczny-na-dino-i3101791482.html Fauna Marin Ultra Algea X 500ml Bardzo silny i skuteczny środek do usuwania wszystkich glonów niższych i plag w akwarium rafowym. Usuwa glony bez szkody dla innych organizmów w zbiorniku. Preparat nie destabilizuje systemu filtracji w zbiorniku. Dawkowanie: 5ml Algea X na 100 litrów co drugi dzień, nie dłużej niż 21 dni. Nie przedawkować- dokładnie wyliczyć dawkę! Ważne! Ograniczyć oświetlenie do 6 godzin dziennie Światło niebieskie do 10 godzin dziennie Należy zadbać o silne odpienianie oraz napowietrzanie wody Zaprzestać podmian wody i dozowania pierwiastków śladowych na czas kuracji Nie używać: ozonu, węgla, zoelitu i innych absorberówPo użyciu:2 dni po zakończeniu kuracji powrócić do podmian wody i dozowania preparatów. Wskazane jest umieszczenie w akwarium węgla aktywowanego.Działanie:AlgeaX usuwa wszystkie typy glonów, w tym z rodzajów: Derbesia i inne glony nitkowate Glony kulkowe (Valonia, ventricaria) Halimeda, caulerpa Bryopsis (wymaga dłuższego stosowania) Dinoflagellates (jeśli dino wrócą po kilku dniach, kurację powtórzyć)Nie usuwa cyjanobakterii (sinic)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 Polecam http://allegro.pl/fa...3101791482.html Fauna Marin Ultra Algea X 500ml Bardzo silny i skuteczny środek do usuwania wszystkich glonów niższych i plag w akwarium rafowym. Usuwa glony bez szkody dla innych organizmów w zbiorniku. Preparat nie destabilizuje systemu filtracji w zbiorniku. Dawkowanie: 5ml Algea X na 100 litrów co drugi dzień, nie dłużej niż 21 dni. Nie przedawkować- dokładnie wyliczyć dawkę! Ważne! Ograniczyć oświetlenie do 6 godzin dziennie Światło niebieskie do 10 godzin dziennie Należy zadbać o silne odpienianie oraz napowietrzanie wody Zaprzestać podmian wody i dozowania pierwiastków śladowych na czas kuracji Nie używać: ozonu, węgla, zoelitu i innych absorberówPo użyciu:2 dni po zakończeniu kuracji powrócić do podmian wody i dozowania preparatów. Wskazane jest umieszczenie w akwarium węgla aktywowanego.Działanie:AlgeaX usuwa wszystkie typy glonów, w tym z rodzajów: Derbesia i inne glony nitkowate Glony kulkowe (Valonia, ventricaria) Halimeda, caulerpa Bryopsis (wymaga dłuższego stosowania) Dinoflagellates (jeśli dino wrócą po kilku dniach, kurację powtórzyć)Nie usuwa cyjanobakterii (sinic)! nie pytalem o oferte tylko o to czy przy podaniu preparatu zaciemnic czy wystarczy poprostu podac i ograniczyc swiecenie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komar3333 Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 kolega czytać nie umie?? Ważne! Ograniczyć oświetlenie do 6 godzin dziennie Światło niebieskie do 10 godzin dziennie Należy zadbać o silne odpienianie oraz napowietrzanie wody Zaprzestać podmian wody i dozowania pierwiastków śladowych na czas kuracji Nie używać: ozonu, węgla, zoelitu i innych absorberów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 16 Marca 2013 kolega czytać nie umie?? Ważne! Ograniczyć oświetlenie do 6 godzin dziennie Światło niebieskie do 10 godzin dziennie Należy zadbać o silne odpienianie oraz napowietrzanie wody Zaprzestać podmian wody i dozowania pierwiastków śladowych na czas kuracji Nie używać: ozonu, węgla, zoelitu i innych absorberów umie aczkolwiek czytajac wiele watkow o dino ludzie czesto zaciemniaja dlatego pytam czy przy podaniu tego preparatu tez dobrze jest zaciemnic czy wystarczy tak jak opisane ograniczenie swiatla.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2014 Czy dino ma jakis wplyw na kh Znowu mi wywalilo iodsysajac podmienilem sporo wody. Zwykle kh mialem tak 7,5 dzis zmierzylem i kh 5,5, 3 dni po podmianie, podmienilem okolo 35% sol IO. Dlaczego tak polecialo? Moze jakies nowosci na dino sa? Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2014 mi po algea x zawsze krewetki padały.... inne zwierze nie odczuły skutków ubocznych Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach