kmirko Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2015 Planowałem tam się wybrać w najbliższym czasie, ale wasze recenzje mnie zniechęciły. Może osoby odpowiedzialne doprowadzą oceanarium do stanu, kiedy widok zacznie cieszyć a nie straszyć. Być może wszystko jest za świeże i potrzebuje czasu. Zobaczymy. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reigher Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2015 No ja mam plan pojechać z dzieciakami w poniedziałek zanim szkoła się zacznie. Mam raptem 270km w jedną stronę. Trochę się teraz boję co tam zobaczę po waszych opiniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Zobaczysz mnóstwo chorych ryb i wszechobecne dino . Powinno się tym zająć Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami . Najgorsze jest jednak to ,że większość ludzi reaguje "och,ach" Chore ryby mogli by odłowić i poddać leczeniu , ale wtedy były by puste zbiorniki Tak ,że @reigcher ,jedź bo Zoo samo w sobie jest fajne , ale w afrykanarium nastaw się ,że zobaczysz to co inni Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez darekkuku (wyświetl historię edycji) Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Ja byłem jakoś na wiosnę niedługo po otwarciu kompleksu i wtedy już to słabo wyglądało. Z tego co piszecie to jest jeszcze gorzej :/ Osobiście moim zdaniem te zbiorniki nie musiały być puste z atrapami koralowców. Wystarczyłyby koralowce miękkie - dużo im nie potrzeba a ładnie wyglądają Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morsik Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Mialem jechac na przyszly tydz ale po opiniach odpuszczam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edison Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Odwiedze we wrześniu bo akurat tam mamy zlot KRMW z roslinakwariowych, zobaczymy co tam w trawie piszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor9891 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Panowie dajcie czas co wy myślicie ze to będą piękne zbiorniki rafowe przeciez przy takich litrazach jest to niemożliwe. Jesli juz ktos widzial podobne akwa to sa to zbiorniki fish-only z malymi dodatkami koralowcow i to przewaznie miękkimi jak chcecie zobaczyc super rafe to zostancie w domu i podziwiajcie to co macie u siebie:) Cytuj - aquarium 400L optiwhite - jecod dct 4000L - jebao rw15 - jecod rw8 - maxspect razor 160W 16 000K - maxspect razor 120W 16 000K - sand 25 kg - live rock 55 kg - refugium (led lighting 10W) - Mini Bubble King 160 VS12 DIY Moje akwarium: https://m.youtube.co...w&v=79iiBzQ5H7U Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Jesli juz ktos widzial podobne akwa to sa to zbiorniki fish-only z malymi dodatkami koralowcow i to przewaznie miękkimi jak chcecie zobaczyc super rafe to zostancie w domu i podziwiajcie to co macie u siebie:) Byłeś w Afrykanarium ? Takiej ilości tak chorych ryb nie widziałem jeszcze . Praktycznie 90% ryb w pierwszym zbiorniku jest chora (praktycznie bez płetw) Widziałem już nie jedno oceanarium na całym świecie ,ale to nasze jest pod tym względem jedyne w swoim rodzaju Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 a kto prowadzi to oceanarium,w sensie zajmuje się zbiornikami?,podmianami? itd itp? Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 6 Marca 2016 wiecie może jak to wygląda na chwilę obecną? Jeszcze nie byłem, a padła propozycja wyjazdu w najbliższych dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 6 Marca 2016 Tez jestem ciekaw, życie zmusiło mnie i żonę do spędzenia świat na południu Polski, szukam sposobu na spędzenie niedzieli i poniedziałku o ile będzie czynne Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach