mufti Zgłoś Napisano 15 Listopada 2010 Już działa pomiar pH, ORP, temperatury. Właśnie uruchamiam jeszcze pomiar zasolenia. Niebawem będzie i to gotowe. Kontroler łączy się poprawnie z PC przez bluetooth i USB. W następnych wersjach softu będzie możliwość pracy w dwie strony, czyli będzie można sterować ARM z PC (ustawienia, włączanie, regulacje on-line). Zastosowany w tej wersji urządzenia procesor ma 2 razy więcej pamięci niż poprzednik, zatem można zrealizować więcej funkcji 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarpacz Zgłoś Napisano 15 Listopada 2010 Mam nadzieje, że dla właścicieli starszych wersji przewidujesz jakieś małe zniżki i pierwszeństwo w kolejce :PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 15 Listopada 2010 At last Gratulacje mufti, projekt się rozwija ładnie Ja też czekam na wersję "produkcyjną". Zamierzam dopisać do tego rozbudowany moduł statystyczny w php-ie (widziałem że kolega japarepagua też coś wyskrobał). Gdybyś dodał port ethernetowy lub wi/fi, jak sugerował z resztą wcześniej smithpl, można byłoby zrobić on-linowe statystyki dostępne z dowolnego kompa podpiętego do netu . 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2010 Nooo super, to ja tez, ja tez;) Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 Oto nowa konstrukcja kontrolera Aqua Reef Meter V3.0. Zgodnie z zapowiedziami kontroler ten podobny do poprzedniej wersji V2.0 posiada następujące cechy: - interfejs Bluetooth - zasięg do 10m (w otwartej przestrzeni) - port USB - 5 wyjść sterujących 230V - nowy procesor Atmega168 z 16kB RAM (możliwość rozbudowy programu) - pomiar gęstości wody (zasolenia) z separacją galwaniczną sondy konduktometrycznej - pomiar pH z dokł. 0.01-0.03 pH (zależy od elektrody) - pomiar ORP z dokł. 1 mV - pomiar temperatury z dokł. 0.1 oC - wbudowany czujnik W stosunku do poprzedniej wersji poprawiona została 4-krotnie dokładność pomiaru parametrów. Ponadto na uwagę zasługuje zastosowanie separacji galwanicznej sondy zasolenia, która od tej chwili nie zakłóca pomiaru pozostałych parametrów. Pomiar gęstości jest dokładniejszy. Inną ciekawą cechą jest wbudowany moduł bluetooth. Po wykryciu przez system operacyjny w PC od razu instaluje się jako port COM. Można podłączyć np. aplikację Aqua Reef Meter V3.00 ze strony www.sq9gl.com i podglądać bezprzewodowo mierzone parametry. Poza tym można również aktualizować firmware przez bluetooth. Do tego celu podobnie służy wbudowany port USB, również bez problemu wykrywany przez system operacyjny. Trwają prace nad poprawkami programu w procesorze. Aktualnie władowana jest wersja V3.00. Pracuję nad wersją V.3.10 zawierającą poprawki. 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 noooo to wpisuje się na listę do wymiany;) mój egzemplarz będzie bez gniazdek;) Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 a dlaczego bez gniazdek ?? 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2010 bo podłączam do 24v, wiec gniazdka sa zbedne. Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 24 Listopada 2010 Oooooo A co podłączasz do tych 24V ? 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 24 Listopada 2010 No jak co. Cale akwarium moj znajomy ma wlasnie caly zbiornik LOW Voltage ledy, tunze i niskonapieciowe grzalki i pompy stosowane na lodziach i w kamperach. Twierdzi ze brak napiecia zmiennego w akwarium wplywa pozytywnie na mieszkancow nie wnikalem w szczegoly, no ale. Da sie Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateuszD Zgłoś Napisano 24 Listopada 2010 a czy opcja zeby kabel zasilajacy (ten miedzy sterownikiem i gniazdkami) byl na wtyczce, a nie na stale jest mozliwa? pozdrawiam Mateusz _____________________________________________________________________ 140l z panelem, Kessil 360W, Tunze 9012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 24 Listopada 2010 Możliwa 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2010 #301337 mufti :Oooooo A co podłączasz do tych 24V ? do tej pory wszystkie 4 wyjscia mam zajete przez oświetlenie, a sa to ledy, to i 24v jest;) Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 25 Listopada 2010 A to super . W takim razie mamy potwierdzenie zastosowania ARM do załączania lamp [blue]LED[/blue] :) 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2010 żeby tylko led, to led diy;) Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 26 Listopada 2010 Wczoraj zrobiłem fotki po zainstalowaniu ARM V3.0 w moim baniaku Full praca ! Gniazda zasilające wyjścia przykleiłem do ściany dwoma paskami taśmy klejącej dwustronnej (można ją kupić w sklepach/stoiskach motoryzacyjnych) 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syciu Zgłoś Napisano 26 Listopada 2010 juz sie nie moge doczekac M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson akwarium 430L, sump 90L, dolewka 20L, ATI T5, NJ4500, T6065+6045, APF600, FR509, Dr Witt, ARM, Doser One, LR 73kg, LS 27 kg http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&p=259310 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2010 czekamy, czekamy na finał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D_malisz Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2010 No i już jest - super zapakowany z szybką dostawą do domu :kapelusz Gotów do gościnnych występów - tylko na takie sobie mogę na razie pozwolić z racji opóźnień odpalenia mojej solanki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2010 #307123 D_malisz :No i już jest - super zapakowany z szybką dostawą do domu :kapelusz Gotów do gościnnych występów - tylko na takie sobie mogę na razie pozwolić z racji opóźnień odpalenia mojej solanki szczęściarz.... 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2010 #307123 D_malisz :No i już jest - super zapakowany z szybką dostawą do domu :kapelusz Gotów do gościnnych występów - tylko na takie sobie mogę na razie pozwolić z racji opóźnień odpalenia mojej solanki Tak jak rozmawialiśmy zapraszam w wekeend, weź żonę to dziewczyny sobie poplotkują a my się pobawimy swoimi zabawkami #307127 Niejeden z nas : szczęściarz.... jestem następny w kolejce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mufti Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2010 OK, jakbyście podłączali się, to przetestujcie połączenie bluetooth z PC. Hasło do parowania z PC: 1234 420l, 35kg LR, światło 4 x LED Aquael 39W Sterowanie: DIUNAX3 Odpieniacz Tunze4096, cyrkulacja 3x3300l/h, bez sumpa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D_malisz Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2010 ok postaramy się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubertk Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2010 Cześć, rozważam zakup powyższego zestawu (tzn tego o którym ten wątek cały jest) Jakie elektrody dodatkowe, które trzeba kupić polecacie? h. 120x50x50 + sump 80 l, 35 kg LR, 8 kg LS, cyrkulacja 12000 l/h, 3000 l/h, 800 l/h..., Deltec AP600, LED 144w... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarpacz Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2010 hubertk - ja pod ARM mam podpięte elektrody Hydrometu mianowicie: - czujnik konduktometryczny CDM-2 - elektroda Ph typu ERH-AQ1 www.hydromet.com.pl Wszystko śmiga i z tego co wiem, sporo osób jedzie na tych elektrodach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach