Skocz do zawartości
kiwalski

sól TM

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos kupowal moze sól tropic marine pro reef salt w wiadrze 25kg .Interesuje mnie jak ta sol jest orginalnie pakowana w worku czy worek jest moze zgrzewany czy tez tylko zaciskany, opaska zaciskowa???

Pozdrawiam

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem dzieki bardzo tak wlasnie mialem zapakowana sol

Pozdrawiam

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jest zaciśnięta opaską , ale IMO taka firma powinna zgrzewać worki, tak dla czystego sumienia i spokoju akwarysty. dodam że kiedyś kupiłem sól Preis( podobnie pakowaną) i była jak cement :) .

pozdr Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tez sie zdziwilem jak otworzylem tropica ze tylko taka opaska az sie przestraszylem a sol jest cementowata taka ciezka sie wydaje a jak u ciebie opaska przezroczysta worek tyko tak zwiniety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytalem sie Was wlasnie czy tak jest pakowana poniewaz nie wiedzialem czy czasem nie przyszlo komus do glowy wsypania czegos innego.Z 3 tygodnie temu posolilem ponownie zbiornik i tyle syfu nie rozpuszczonego na dnie nigdy nie widzialem kilka lat temu uzywajac soli AM nie widzialem tyle jakiegos dziadostwa a nie slyszalem wsrod znajomych uzywajacyh tej soli aby mieli os takiego oni kupowali worki zgrzewane.

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywam caly czas soli TM i nie zdazylo mi sie zeby cos plyalo po rozpuszczeniu. Rozpuszcza sie calkowicie i po okolo 10 minutach solanka jest przejzysta jak krysztal.

"===""never change a winning team""!==="

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie w moim przypadku i dlatego tez obawiam sie ze moglo byc cos nie tak z ta sola Zaluje teraz ze nie zostawilem troche to bym zawiozl tam gdzie kupilem

170x60x60 220x90x70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ktoś woli osczędzić sobie nerwy, to nalezy kupowac worki zgrzewane - choćby 20kg.(także TM)

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od pol roku worek soli TM pro - mam male akwarium wiec mi starcza na dlugo. Trzymam w plastikowym opakowaniu, zdarzalo mi sie go nie zamknac na jakis czas, nigdy nie mialem problemow z rozpuszczaniem, jak pisal Leszek po 10 min. krysztal.

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdze to co piszą przedmówcy . Używam TM w worku 20 kg do podmian więc nie jest zbyt szcelnie zamknięty, a mimo to po wsypaniu do wody rozpuszcza sie w kilkanaście minut bez żadnych pozostałości .

Nareszcie przesiadka na 540 litrów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.