Chudy112 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2013 Witam ja też często oddaję moją błękitna krew:) ( RH+) Cieszy mnie to jeszcze że przysługuje 1 dzień wolnego od pracy narazie oddaje 2 lata wcześniej nie było jakoś okazji Kolega z pracy mnie namówił i teraz tak sobie śmigam co mam termin i mam na nocną zmianę to śmigam do Oddziału i oddaje moje czerwone krwinki Cytuj Jest: Akwarium 170x60x60(650L). Odpieniacz Ati 250. Obieg H2O 4500. Skała około 50 kg. Cyrkulacja 2x Tunze 6105 Było Akwarium 100x55x40(220L). Od pieniacz H&S 150 na pompie Tunze Hydrofoamer Silence 9430.040. Obieg NJ 3000. Skała około 24 kg! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2013 Popłynęło i ze mnie dzisiaj 450ml. BRh+ . W sumie trochę ponad 10l oddane, ale fakt , dzisiaj pustki były:( Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tka3kp Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 No to koleżanki i koledzy - pochwalę się. W piątek zacząłem 21 litr. Dokładnie oddane 20,25 l:) Cytuj ReefMax - Odpieniacz Hydor Slim Skin 135.35, 3x24W T5, Hydor Koralia Nano 900 i 1600, 11 kg LR + 9 kg LS, sól AF RS + Probio S, Pro F, Probio F. Obsada - głównie LPS, kilka miękkich, pustelnik, 2 debeliusy, rozgwiazda piaskowa, kilka Turbo, Synchiropus splendidus, 2x Amphiprion ocellaris, Valenciennea puellaris, Pterapogon kauderni i Chrysiptera parasema. "Wszechświat i ludzka głupota są nieskończone. Co do tego pierwszego nie jestem pewien.” – Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 Z tym przyzwyczajaniem do nadprodukcji to troche tak jak z głupimi blondynkami. Ubytek krwi uzupełnia się 1-2 dni tak że po tych 8 tygodniach to nawet śladu nie ma na skórze a co dopierko w "zbiorniczku wyrównawczym" Oddaje bo chce komuś pomóc, czy to będzie małe dziecko, osoba po wypadku czy stary niemiecki emeryt ktoremu przetaczaja krew bezsensownie, mam nadzieję że komuś pomogę. Przynajmniej w ten sposób, może kiedyś gdy sam będę potrzebował to ktoś odda mi swoją. Oddawanie krwi można odpisać od podatku. Czekolady kiedyś dawali lepsze i nie ma już gabeczek do ściskania (niehigieniczne) Oddaje już jakieś 11 lat z przerwami, od 3 lat staram się to robić w miarę regularnie. Pozdrawiam wszystkich dawców życia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach