remel Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 te wielkie wiązki kabli to przyłącza jakbym chciał rozszerzyć o kolejny moduł. Oprócz tego wychodzą kostki do niebieskich i białych. Na pół mocy diody chodzą na chłodzeniu pasywnym, niestety później muszą być chłodzone Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 Możesz pokazać foty jak wygląda z drugiej strony i jak są przymocowane (zbliżenie) LED'y bo wygląda to bardzo fajnie. Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 Mocowanie na nity z tego co widzę . Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 z drugiej strony nie pokaże bo mam już ją zamontowaną ale w żeberkach powiercone są dziury przez które poprowadzone są wszystkie kable ( nic nie wisi ) a ledy zamontowane są w wyfrezowanych wgłębieniach aby nie wystawały. Samo mocowanie jest na nitach. Naprawdę wykonanie jest super. Gość się postarał ale wziął 100 zł więcej za te piękne wykonanie bo za wykonanie partackie 300zł. Jakby jeszcze radiator był wypolerowany to byłaby bajka:) Cała obróbka skrawaniem na maszynie numerycznej więc full profi Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 W jaki sposób przy jednym zasilaczu zrealizowane jest osobne sterowanie mocą poszczególnych kanałów? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 No fajnie to zrobili, tylko boje sie ze wilgoc moze byc niebezpieczna dla lampy. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 pisałem wcześniej że w związku z budową nowego baniaka zrezygnowałem z opcji jeden zasilacz i dwa driwery bo tak można i gość nawet zaprogramuje drivery na płynny załącz wyłącz np na 1g. Aby załączać funkcję załącz naciskasz przycisk na 1 s i to samo na wyłącz . Można naciskanie przycisku zastąpić czasowym przekaźnikiem. i masz automat. ale... Zawsze jest jakieś ale. Niestety wtedy ledy są w modułach po 3 w paskach. Wilgoć jak się nie będzie skraplać to będzie ok. Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 Coś chyba za tępy jestem. Pisałeś że świecisz teraz Cool 70% - rozumiem że blue 100%. Więc nie rozumiem w jaki sposób. Chyba że masz podłączone tylko białe i ustawione na 70% ? Oraz jak na jednym zasilaczu można ustawić blue na 800ml a Cool White na 1200? Nie odbieraj tego jako czepianie się - po prostu jestem w trakcie projektowani swojej lampy więc jeśli czegoś nie rozumiem to pytam. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 pisze że ja mam teraz dwa zasilacze ale możesz zrobić to na jednym pod warunkiem że dasz dwa drivery. Dwa drivery podłączone równolegle do zasilacza i jeden steruje niebieskim drugi białym , byle suma prądów nie przekroczyła możliwości zasilacza. Możesz nawet kupić driver za 1000 zł 6 kanałów w pełni programowalny ze wschodami zachodami itp ale nie opłaca się to bo za 1000 to prostego profiluxa kupisz i posterujesz całym baniakiem Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 4 Lutego 2011 No właśnie nie zauważyłem że masz dwa zasilacze i stąd moje zdziwienie. Teraz oczywiście wszystko jasne. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 A gdzie fotka z zamontowaną lampą ? Dostałem info, że zrobią mi coś takiego za 500zł . U mnie mają być diody jak w lampie reeftech. Jak rozłożyli ci diody , wymieszali kolory ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 super ! Daj fotki oświetlonego baniaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 Mi wyslali info, ze moga zrobic cos takiego za 400 zl ale sie jeszcze waham, napisali mi tez ze moga dostosowac do tej lampy obudowe. Poczekam jeszcze na premiere lampy Galileo bo w sumie ma byc niedroga okolo 1300 zl z tego co pisal Przemek. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 Hmm 500zł moduł, kolejne 200zł zasilacz ze sterowaniem to już daje 700zł. Za 800zł mamy już lampke z Chin na 20 diodach cree 60W. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 jaką masz pewność że chińczycy wsadzą cree? Diody rozmieścili tak jak im kazałem czyli: fotki baniaka nie umiem zrobić bo prześwietla mi niebieski tak że nie da się patrzeć Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 Z Chinczykami różnie bywa. Ktoś wie ile W ma mieć lampa galileo ? Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 Acha jeszcze jedno radiator jest troszkę za wysoki i nie domyka się pokrywa więc aby się zamknęła trzeba wywalić odbłyśnik i zamontować głębiej. Będzie lepsze chłodzenie i pokrywa się zamknie. Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 udało mi się pyknąć w miare fotk.sorki za brudne akwa ale nie chciałem dodatkowo stresować rybek. Wystarczy ciągła zabawa ze światłem teraz bez żadnej obróbki ale żadne nie oddaje rzeczywistości. Jest 1000%b lepiej. Efekt jest taki mniej więcej jak 50cm pod wodą w masce w słoneczny dzień [/url] Następne fotki zrobiłem w rawie i są bardziej naturalne. [/url] [/url] [/url] Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kukabana Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 czy same ledy chodzą czy z jakimiś świetlówkami Cytuj 63l + 14l i 27l cube po nich są już tylko wspomnienia (i graty po szafkach) 144 litry pasji 80x45x40h pacific sun 120w + 2x24w odpieniacz deltek mc500, koralia 2+ jebao rw-4, jager 200w, obieg tunze 2400 refugium z piachem +6w led Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 tylko ledy i na jakieś 60% Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 Bardzo fajny efekt. Masz stosunek niebieskich diód do białych 3:2, ale nie wykorzystujesz w pełni kanału białego. Czy sądzisz że należałoby te proporcje zmienić na np. 2:1 na korzyść niebieskich? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 remel a jak zareagowaly korale na zmiane oswietlenia?? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 ustawiam dwa kanały na równo. Korale ok ( spsy bardzo ożyły) zobaczymy za jakiś czas powyżej 80% - to jest już mały stosunek przyrostu oświetlenia a Royal mają super kolor przy 50-60% następna lampa będzie miał więcejdiód niebieskich aby świecić nimi na mniejszym prądzie natomiast cool wight przy 1,2A mają zdecydowanie więcej K więc je warto żyłować tylko dla barwy Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madziorm Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 słuchaj a jak wygląda sprawa doświetlenia akwarium? widzę że lampa jest wąska a długa... nie ma przy tym stref gdzie nie dochodzi ci światło? (przód/tył akwarium) jestem własnie na etapie szukania radiatora a zastanawiałam się nad kwadratowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 5 Lutego 2011 lampa nie jest długa bo ma 25cm i 12cm wgłąb. 12 jest ok ale przydałoby się 35 długości i byłoby lepiej lecz ja na krawędziach mam lpsy i miękasy więc jest ok. Dodatkowa długość pomoże w chłodzeniu-warto dodać trochę długości i może kilka niebieskich tak na 11niebieskich i 6 białych Jak masz radiator 12cm to mieści się jeszcze jedna t5 Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach