seb Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Oczywiście zależy od konstrukcji odpieniacza, ale samo sieto jako sito nie ma kompletnie żadnego znaczenia, równie dobrze odpieniacz działałby u Ciebie gdyby zamiast sita był jeden wylot. Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ona Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Seb , co to za rybcia ta rózowo-żółto-niebieska ? da radę upchnąc ją w Reefmaxie? Cytuj Mój Reefmax http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=36509&d=0 Kolekcjonuje Zoa i Acanthastrea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Cirrhilabrus lubbocki, jeśli nie masz innych wargaczy to spoko Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 A tu pytanie do kolegów którzy uraczyli mnie kilkoma krzaczkami "na przechowanie" dopóki nie postawią tych swoich sadzawek, Panowie, czy tyle kolorków wystarczy, czy jescze wyciągnąć? Pozdrawiam seb Patrze.....analizuję i ewentualnie...... lecz....może.....mam mieszane....hmm.....jednym słowem BAJKA Cytuj 145x70x65H, sump 200L, BK 250, RRR 25kg, 2xVortech MP40, ATI 10x54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 no nie wiem seb jak dla mnie jakieś niewyraźne te kolorki, może używasz kiepskiego węgla PS już mi kolorki się podobają, musiałem wytrzeć monitor bo mi synek go wymazał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Taaa, mój jest tylko x1 Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Noa Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Kolorki ....super . Widać, że w dalszym ciągu dolewasz "piwny" specyfik do baniaka. Cytuj Nowe szło 135x90x65h-> start listopad'2016. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 seb mam pytanko piana u góry przy powierzchni w kolumnie ci się nie kręci ps a i zapomniałem zapytać jaką masz średnicę rury wlotowej do kubka/ moc pompy jeżeli to nie najtajniejsze informacje na świecie, a kolorki korali de best Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 czyli jednak tajne informacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 Żadne tajne, przegapiłem Twojego posta, nie wiem o co Ci chodzi z tym że piana się nie kręci, co do średnic to juz pisałem w tym wątku Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 ...raz i tylko raz widzialem odpieniacz z jakiegos rosyjskiego forum,gdzie piana od dolu do gory sie krecila i chyba Juko to mial na mysli,ale z tego co pamietam tam bylo kilka pomp,ktore recylkulowaly pod skosem...do tej pory pamietam te rakiete,gdyz robila niesamowite wrazenie...nie pamietam kto i gdzie to wkleil...Pozdrawiam... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 Ale wirująca mieszanka nie zwiększa wydajności skimmera, zmniejsza ją, przerabiałem to również Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko Zgłoś Napisano 3 Lipca 2011 (edytowane) ...raz i tylko raz widzialem odpieniacz z jakiegos rosyjskiego forum,gdzie piana od dolu do gory sie krecila i chyba Juko to mial na mysli,ale z tego co pamietam tam bylo kilka pomp,ktore recylkulowaly pod skosem...do tej pory pamietam te rakiete,gdyz robila niesamowite wrazenie...nie pamietam kto i gdzie to wkleil...Pozdrawiam... właśnie tym się sugerowałem ale jakoś słabo pienił więc robiłem modyfikacje jak u ciebie(seb )]kąt kolanka wylotu mieszanki 90 stopni i pomogło, wejście do kubka dobrałem eksperymentalnie i jakoś pieni a chodziło mi o średnicę rury reakcyjnej w kubku oraz jej wysokość Edytowane 27 Lipca 2011 przez juko pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juko Zgłoś Napisano 27 Lipca 2011 I jak Franuś śmiga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 Whooooooooo iiiiiiisssssss theeeeeeeeeee Boooooooooosssssssssss????? Wiedziałem że będzie duży, ale dopiero jak go poskładałem na sucho, okazało się jak duży, on nie jest duży, on jest wielki! Sporą karoserię musi napędzać słuszna motorownia Żeby dać pogląd na wielkość tego bydlaka to... Wszyscy wiedza jak duże jest wiadro soli prawda? To proszzz:) Oczywiście to monstrum nie będzie pienilo u mnie, podejrzewam że w 24 godziny sprało by tkankę ze szczepek będzie pieniło u jednego z kolegów z forum, jak będzie chciał to sam się ujawni Średnica rury 300 mm, całośc jak zwykle w mojej stajni - pancerna Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 seb to jest wielkości reefmaxa ! cyrkulacja jest, trochę ją przytłumimy, jakiś ledzik na górę i baniaczek gotowy Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 jest moc! Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan.andrzej Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 sliczny Cytuj Akwarium: 320x70x70+ sump niestety słodkie przymierzam się do morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 no to dałeś do pieca Cytuj www.kdp.rzeszow.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 Jest bydlę, po prostu bydlę! Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxch Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 Seb, w studenckich czasach miałem Franię, widzę że podobne wymiary. Teraz będzie must have - Franek Pozdrawiam Max Cytuj 130x80x60, Phobos 400 W, "Franek", 2x 6105, Zeovit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 Sebastian to przecież pół Gdańska odpieni Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 Waldi bo sebastiam proekologiczny zatoke bedzie oczyszczal Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 A tak w zwiazku z tematem to 2000l/h do kubka idzie? czy odplyw to jakos ukryty sprytnie? Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 Jest odpływ, jest zawór, wszystko jest, kilku elementów nie ma na zdjęciu bo to tylko poglądowe, żeby wielkość pokazać Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach