pa_blo Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Sądziłem, że ta pompa nie da rady w KZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Jeśli to duży tunziak to da radę Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Da radę spokojnie, co nie zniweluje niestety bolączek stożka Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Franek się rozszalał i na razie ruszać go nie chce, niech robi swoją robotę ale test z KZ zrobię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Seb kiedy wyjdziesz z podziemia z Frankiem? Dowiemy sie kiedy zobaczymy banner na nano-reef.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Kidult, a po co? Masowa produkcja podnosi koszty, co niesie za sobą podwyżkę cen, lub jeśli chcemy tego uniknąć pogorszenie użytych materiałów, niech on zostanie "hand made", kto chce ten mnie znajdzie najlepszą reklamą jest ta przekazywana z ust do ust Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Kiedy ostatnio przy okazji konieczności wymiany żywicy wyrwałem filtr ze ściany, a i tak nie udało mi sie go odkręcić, powiedziałem sobie dość! Dość wymiany żywicy co miesiąc, dość zapleśniałych uszczelek, dość walki za każdym razem z odkręceniem tego badziewia! Pokombinowałem i wyszło takie cusik Pojemność "robocza" to około 5 - 6 litrów, spokój na dłuuuuugo Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Dolozyl bys do tego jakies mieszadlo jak w mieszaczach wapnia, bo obstawiam ze sie zywica uklada w mikrokanaliki po jakims czasie i nie calosc ma kontakt ze swierza woda. jak myslisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Kiedy ostatnio przy okazji konieczności wymiany żywicy wyrwałem filtr ze ściany, a i tak nie udało mi sie go odkręcić, powiedziałem sobie dość! Dość wymiany żywicy co miesiąc, dość zapleśniałych uszczelek, dość walki za każdym razem z odkręceniem tego badziewia! Pokombinowałem i wyszło takie cusik Pojemność "robocza" to około 5 - 6 litrów, spokój na dłuuuuugo Pozdrawiam seb Taki całkiem podobny u mnie stoi, tylko jakby ładniejszy Cytuj 600L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Kidult, nia ma takiej potrzeby, tam nie ma prądu wody żeby się żywoca w jakies kanaliki układała, to filtr przesiąkający, powierzchnia jest potężna, porównaj to z klasyczną połlitrową puszką która jest w stanie wyciągnąć wodę do zera, to co dopiero takie złoże Pozdrawiam seb ps. Guliwer, coś mi się tak wydawało że mi ostatnio taki przy lotnisku z samochodu wypadł Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Prawie jak mój od skiby tylko gdzie odpowietrznik, sitko wylocie i koszyk zabezpieczający zapychanie się rurki? Cytuj http://www.advanceda...ul-beyond-words http://nano-reef.pl/...la/page__st__40 http://nano-reef.pl/.../page__hl__4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Odpowietrznik jest niepotrzebny kiedy nie ma koszyka, a ten jest zbędny, żywica nie dolatuje do góry, a zabezpieczenie na rurce masz i co, daje coś? Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Koszyk trochę daje, przy wkładaniu rurka nie zapycha się żywicą. Co do reszty to sie zgadzam Cytuj http://www.advanceda...ul-beyond-words http://nano-reef.pl/...la/page__st__40 http://nano-reef.pl/.../page__hl__4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 To czy się zapycha przy wkładaniu czy nie nie ma znaczenia bo przy pierwszym wyłączeniu podczas pracy żywica i tak jest do niej zasysana Jarek, wszystko sprawdzone, działa, nie zapowietrza się itd Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Działa wyśmienicie Cytuj 600L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 No ja mogę napisać, że Franek bezlitośnie zbija mi NO3. W sobotę 25 dziś 13. Nie dozują żadnych bakterii, pożywek i innego cuda. Wreszcie odpieniacz działa jak powinien. Brawo Seb!!! P.S. teraz to go muszę chyba przykręcić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 W tym tempie to do niedzieli będzie poziom NO3 minus 15 a tak serio to przykręć, bo za szybko wytrzepie, ile Ci w tydzień wywala syfu, jaki kolor, możesz fotkę wrzucić? Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Tyle się uzbierało od soboty do dziś: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Sporo, ale w normie w sumie, jeśli to baniak 630 litrów tak jak masz w podpisie, a jak w smaku? Możesz ciut przykręcić, choć nie musisz, przy sps-owym baniaku bym nie przykręcał, tylko jak NO3 bedzie się zbliżalo do zera to zacząłbym więcej karmić, a przy baniaku z przewagą miękkich to bym przykręcił, bo zaczną marnieć. Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Masz plusa za całokształt twórczości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Uuuu, dziękuję To może jeszcze wierszyk jakiś ułożę Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Nie próbowałem ale zapach jest dużo wyrażniejszy niż poprzedni odpieniek tzn. strasznie śmierdzi z niego. Kolejny test w sobotę, ciekawe co wykaże. Mierzone nowym salifertem. Zamiast wierszyka to może jakaś piosenka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 A proszzz http://www.youtube.com/watch?v=NPkyuJAniuM a dla złagodzenia nastroju aby Franiowi się miło na noc zrobiło to jeszcze: i jeszcze, nie wiem czy znacie, dla mnie koleś wymiata, to jest dopiero samorodny talent, poczytajcie o nim choćby na wiki http://www.youtube.com/watch?v=zn13GjkIxg4&feature=related Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo Zgłoś Napisano 5 Listopada 2011 Po dzisiejszych testach No3 wynik 10. Troszeczke Franka przykręciłem i widać skutki. Czekam na małą hanke to poznam wynik po4 bo salifert pokazuje 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2011 Sebcio, a ja mam takie pytanko, czy mogę skopiować jedno z Twoich rozwiązań do swojego pienidła ? Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach