Roman.P Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Koledzy. Jak przeflancować grzybki z jednej skałki na inne? Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łysy Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Odciąć na przykład skalpelem, z tym że one się tam odrodzą. Te odcięte włożyć do np, plastikowego kubka od sosu do pizzy z otworem w wieczku z siatką np. od koszyka kiwi i wrzucić tam kawałki skałek i grzybki, za tydzień same przyrosną. Sam tak działam, rico też fajnie przyrasta. Cytuj 63l 60x30x35 3x24w, koralia 1600, odpieniek diy wg pomysłu Tomko, 10kg skały, 9,07kg czarnego czadowego piasku magnetycznego i świr na punkcie zoa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Dzięki za szybką reakcję. Mnie chodzi oto żeby zdjąć grzybka z miejsca w którym obecnie jest i przenieść go na inne miejsce w akwa. W jaki sposób przyczepić go w nowym miejscu na dużej skałce w baniaku? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gotterdammung Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 BAU - ja mam tak że skałka z grzybkami leży na samym dnie w średnio doświetlonym miejscu, i jest tak że co jakiś czas jeden grzybek dosłownie zaczyna wędrować w inne miejsce, i jak jest na piasku podnoszę go i ustawiam gdzie chce. Jak widać metoda w 100% bezbolesna, ale i okrutnie czasochłonna... Cytuj -UNDER CONSTRUCTION- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akai67 Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Popularne metody.Bandażem ,gumką,igła(nie polecam),klej. Cytuj 580 L.panel.FO i 73 L.sump.rafa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Gotti mam tak samo. Mam skalke z grzybami i co jakis czas jeden sie "puszcza" turlajac sie tak jak go pompy poniosa az w koncy wkladam go w jakas dziure Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Myślę tak. Odcinam skalpelem, biorę kawałek bandaża i przez niego dociskam grzybka do skały przy pomocy igieł wbitymi w skałkę przez bandaż ale nie przez grzybka. Dobrze będzie? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gotterdammung Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 @Tester : No to najdelikatniej jest Ale to trwaaaaaaaaaa, mi się tak puściły (haha) dopiero 4 sztuki, a proces ten zaczął się ze 3 miesiące temu... Majątku na tym nie zbijesz, ale perspektywa "cięcia przez otwór gębowy, albo jak pizze" mnie jakoś nie kusi Pozdro! Cytuj -UNDER CONSTRUCTION- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Mnie nie chodzi o sprzedaż tylko o to żeby piękne fluo były w kilku miejscach w akwa. A chyba jest im dobrze bo ni cholery nie wybierają się na wycieczkę. Pozdrowionka dla wszystkich. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 ot naturalna metoda. bedzie juz ze dwadziescia grzybkow. z tym ze kilka splynelo podczas odsysania Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gotterdammung Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 No offence BAU, chodzi mi o to właśnie że to trwa i trwa i dzieje się samo, więc szybko ładnych grzybków w wielu miejscach mieć nie będziesz. Moje nie ruszały się z miejsca pół roku ze 4 miesiące Cytuj -UNDER CONSTRUCTION- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 ...moze to pomoze... ...sposobow jest wiele.NP. jak masz jedna skalke z duza iloscia grzybowiencow to mozesz ja potraktowac pila i kawalki skaly porozkladac gdzie i jak chcesz...Na YT znajdziesz wszystko wlasciwie...Pozdrawiam... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 No dobra . Biorę węgiel. grzybki są w baniaku 5 m-cy. Dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach