dziuso27 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 witam.czy sa w lublinie jakies sklepy z morszczyzna...?niekoniecznie z zyciem.chodzi mi generalnie o technike,hydraulike,oswietlenie...takie tam... Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 nie ma niestety bo Olek we Wrocku ..... chociaż już chyba też nie. W Murenie mają życie, ale pewnie i sprzęt coś mogą ściągnąć. Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 szkoda...heh to moze by tak otworzyc?? Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 "morskie" akwa widziałem bodajże w Tesco - bodajze KINGZOO czy jakos tak. Oczywiscie nie bez kozery to morskie dałem w cudzysłowach Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qłko Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) w "tesco" jest trochę chemii, w Murenie więcej + troszkę techniki. Ogólnie w PL sklepy, które na stanie mają jakiś sensowny wybór sprzętu o którym piszesz (oświetlenie, odpieniacze, pompy) to mimo wszystko jeszcze nie częste zjawisko (sklepy internetowe też mają dużo więcej na stronie niż na stanie...) szybko się to chyba nie zmieni gdyż jest zbyt duża różnorodność firm produkujących dla morszczaków i szeroki asortyment na stanie (uwzględniając popyt to poważne finansowe wyzwanie do zamrożenia gotówki). Nie ma co popadać w kompleksy choć oczywiście miło by było w Lublinie namacalnie obejrzeć to i owo. Sam chciałem taki sklep kiedyś założyć ale wybrałem "wolność"...Choć co jakiś czas temat powraca do głowy bo rynek stale się rozwija. na marginesie: Warszawa dość blisko; tam objeżdżając kilka sklepów można trochę zobaczyć. a jeśli trzeba coś konkretnego; nadal jestem w branży; co tydzień coś tam zawsze ściągam i mogę sprowadzić (pewnie podobnie jak w ww punktach); "na stanie" w garażu mam trochę chemii, ciut techniki Tunze i Royala i jakieś tam inne pojedyncze rzeczy... Edytowane 20 Czerwca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Grzesiek obecnie w Carefurze zaczyna rozkręcać morszczyznę. Pisz do Olka on w sprzęcie jest całkiem dobrze postawiony choć teoretycznie sklepu chwilowo nie ma:) Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Carefurze ?? Gdzie ? Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Tym za Makro na Witosa, na razie ma niewiele ale z tergo co wczoraj mówił zaczną to rozkręcać. On wcześniej w Leclercu robił. Jacek go zna - pewnie kojarzysz. Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qłko Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 sugerując się poprzednimi postami zapomniałem o tym sklepie (AquaEl). nie byłem w środku, przechodziłem parę razy w miarę sympatyczny reef maksik widać. niestety to sieciówka przy hipermarkecie i obawiam się że sensownego miejsca na szeroki asortyment nie przeznaczą oraz że technikę i inne produkty AquaEla będą preferować co może ograniczyć wybór. Ale zawsze to coś. 3mam kciuki; (kakadu też kiedyś próbowało ale się wycofało; czasy się zmieniają - jeżeli jakiś większy dział morski w tym sklepie powstanie i będzie przynosił zyski to go utrzymają i może się będzie rozwijał, jeżeli nie to zlikwidują - takie tam twarde zasady rynku - czynsze przy hipermarketach bardziej słone niż woda w naszych baniakach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 czyli z tego co piszecie mam nikle szanse na zakupy srubunkow,rur,zaworow itp.w lublinie?generalnie o to mi najbardziej chodzi...pochodze z malej miejscowosci w lubelskim i wlasnie bede w domu na krotkim urlopie i pomyslalem ze te wlasnie rzeczy osobiscie bym kupil...ale zostanie chyba jednak on.line... Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qłko Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 a z jakiej małej miejscowości? (sam mieszkam w małej wiosce pod Lublinem); jeśli to tylko hydraulika (nie wiem jak w Murenie), ja na stanie trochę mam (Lublin os. Choiny), napisz na priv co potrzeba (25;32;40 powinienem wszystko mieć). lub wybierz on-line... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 czyli z tego co piszecie mam nikle szanse na zakupy srubunkow,rur,zaworow itp.w lublinie?generalnie o to mi najbardziej chodzi...pochodze z malej miejscowosci w lubelskim i wlasnie bede w domu na krotkim urlopie i pomyslalem ze te wlasnie rzeczy osobiscie bym kupil...ale zostanie chyba jednak on.line... Zamów u Rafała (Skiby) on ma wszytko pod ręką i dośle ci do domu, jak przyjedziesz to zabierzesz. Wyślę ci na PW adres do Rafała. Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 Qłko: dobrze że się pochwaliłeś, Mój zbiornik już zamówiony (5 min temu) i jak znam życie to mi czegoś właśnie z 20 i 25mm zabraknie. Niby wszystko mam ale wiem jak jest:) Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 Qłko: dobrze że się pochwaliłeś.. No, ale niech więcej się nie chwali Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shwejk Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 W Murenie też spokojnie wszystko dostaniesz. Cytuj 200l+sump HQI150W+2x39WT5 Reefoctopus RO-PS-1000INT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qłko Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 to żeby się już nie "chwalić"; pochwalę Murenę - to sklep o ustalonych godzinach otwarcia - więc zawsze pod ręką. a ze mną trzeba się umawiać; jak już pisałem wybrałem "wolność" - od przykucia do lady... W razie problemów służę pomocą i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) dzieki chlopaki za pomoc-napewno skorzystam Edytowane 21 Czerwca 2011 przez nika pkt. 8 Regulaminu (wyświetl historię edycji) Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoj1 Zgłoś Napisano 11 Września 2011 Byłam dzisiaj w tym sklepie w Carefurze chciałem kupić dwie actinodiscusy i co..... sprzedawca przyszedł z pensetą podotykał zwierzątko i stwierdził , że mi nie sprzeda bo nie może go oderwać od szyby no i odszedłem z kwitkiem Cytuj 350 l + sump 140l, LED DIY 240w+ 2x39w actinic T5, odpieniacz Black Pearl by Sebastek, 2x Tunze 9045, LR 35 kg ,LS 18 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabelss Zgłoś Napisano 4 Października 2011 Był ktoś ostatnio w Murenie, czy coś jest ciekawego bo strona była odświeżana w lutym. Czy lepiej dołożyć 150km. i gonić do Warszawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 4 Października 2011 opcja nr.2 - jeśli mówimy o wyborze Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabelss Zgłoś Napisano 7 Października 2011 Dzięki za info. Wybiorę się pod koniec miesiąca na opcję 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoj1 Zgłoś Napisano 7 Października 2011 Był ktoś ostatnio w Murenie, czy coś jest ciekawego bo strona była odświeżana w lutym. Czy lepiej dołożyć 150km. i gonić do Warszawy. Można zajrzeć do Mureny po 07.10, wtedy ląduje dostawa po kwarantannie z Niemiec, ale ceny maja trochę wyższe niż w Polsce A i B Cytuj 350 l + sump 140l, LED DIY 240w+ 2x39w actinic T5, odpieniacz Black Pearl by Sebastek, 2x Tunze 9045, LR 35 kg ,LS 18 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cherry_ukasz Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Witam, Mam pytanie jak z dostępnością soli w Murenie? Jest jakiś wybór i czy ceny nie powalają z nóg? No i jeszcze pytanko: nie wiecie, czy kupię gdzieś w Lublinie filtr RO - bo zapomniałem o tym fakcie a zalewam ok ~280 litrów zbiornik ciotce i wujkowi Cytuj www.podforak.rzeszow.pl --->PODkarpackie FORum AKwarystyczne Parametry mojej solniczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Filtr kupisz na Fabrycznej w tych pawilonach po prawej jadąc od Zygmuntowskich. Ale lojalnie ostrzegam - facet, który to prowadzi ma ceny z kosmosu:) Co do Mureny to nie mam pojęcia jak u nich z polityką cenową w tym zakresie. Łap Olka Szwarca - może ma u siebie jakąś sól. Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cherry_ukasz Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Qlfon jak ceny z kosmosu to podziękuje Najwyżej na razie zaleję tym co rodzinka ma w domu - mają własny filtr do wody - kH 2, GH - 6 - może obleci A Olek Szwarc ma jakiś nick? Cytuj www.podforak.rzeszow.pl --->PODkarpackie FORum AKwarystyczne Parametry mojej solniczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach