nanorafa Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 Może ktoś będzie wiedział... Czy pompka perystaltyczna, już po ustawieniu "zasilania" tak aby pompowała tyle ile sobie życzymy na minutę, zachowuje ten przepływ jeśli będzie musiała podnosić ciecz powiedzmy dwa metry wyżej niż poziom na jakim ją kalibrowano? Albo po prostu jak się rozwiązuje problem zachowania stałości przepływu niezależnie od wysokości podnoszenia ? Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 Nie wiem jak z większymi wysokościami, ale mój aquamedic pomiędzy 20 a 150 cm pompuje tyle samo. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 Tak, w sumie pytanie jest o wysokości typowe: podłoga - akwarium Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUK4344 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 Spadek ciśnienia/wydajności jest wprost proporcjonalny do wysokości na jaką ciecz ma zostać podniesiona, działają prawa fizyki których oczukać się nie da. pozdrawiam Cytuj Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa. levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 Tego jestem świadom, toteż pytam co zrobić aby ten przepływ zachować. Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shwejk Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 Trzeba skalibrować pompkę. Cytuj 200l+sump HQI150W+2x39WT5 Reefoctopus RO-PS-1000INT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz_76 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 To jest pompa wyporowa a nie wirowa wiec takie małe różnice wysokości można śmiało pominąć. Pompa tego nie odczuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 I to jest właśnie to co podejrzewałem i chciałem się dowiedzieć . Dzięki! Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach