Nikel Zgłoś Napisano 29 Lipca 2011 Caulastrea sąsiaduje z euphyllią. Trochę się mi już rozrosła, ma już chyba 40 główek. Ale od strony euphylli była za blisko (dotykały ją polipy euphylli) i się zaczęło. najpierw dwie główki miałem poparzone. Odsunąłem euphyllię ale widzę po dwóch dniach że robi się na kolejnych sąsiadujących główkach taki meszek - oznaka postępującego zejścia. Nigdy jeszcze tak nie miałem z LPS-ami. Ciąć ją czy zostawić? Czy takie poparzenie w LPS-ach jest miejscowe czy może ogarnąć całego korala tak jak bywa w SPS-ach? Cytuj Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 29 Lipca 2011 mi catalaphylia poparzyła caulastrę,ale ubytek miałem tylko w miejscu poparzenia i nie postępował dalej pozdrawiam Mariusz Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 29 Lipca 2011 u LPSow ( w wieksziosci wypadkow) dorosle glowki sa niezalezne. Pamietaj jednak o tym ze Euphilia jest zdolna do nieprawdopodobnego wydluzenia kilku ramion po to aby walczyc z konkurencja. Nika kiedys wkleila zdjecie swojej Euphilii z "mackami" na kilkanascie centymetrow. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel Zgłoś Napisano 29 Lipca 2011 Dziękuję. Cytuj Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach