Skocz do zawartości
robi

Wybory 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kapitan

Ja też się zgadzam z wami w 100%.

Tak sobie oglądam tych ludzi w TV, gęby zacięte, narwane, krzywe, nawet baby jakieś takie wredne z pyska. I cwaniacki błysk w oku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio czytałem fajny wierszyk .

Zgadnijcie o Kim to ...

Puste gesty, puste słowa, puste serce, pusta mowa, puste, choć zacięte usta, pusty wzrok i głowa pusta, pusty program i projekty, do cna pustych stek inwektyw, pusty jazgot, próżne żale, krzyk, co treści nie ma wcale, puste groźby, puste miny, wielkie morze próżnej śliny, puste hasła, obietnice, wszystko puste - poza picem! Słowem zero, nicość, próżnia - tym się w świecie .... wyróżnia. ;)

Baniak 650 lilr. + 150 litr. sump z DSB i LR ,led 430W, odpieniacz DIY thcskiba , obieg RD 8500 litr. , cyrkulacja 39000 litr. około 100 LR , SPS , LPS .

obecnie : http://nano-reef.pl/topic/31598-cast-away/

Poprzedni baniaczek : http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&p=224395#224395

http://aqua-reef.pl/topic/1363-mo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hepatus1000 mysle ze w miejsce tych kropek mozna wstawic kazda nazwe partii jaka mamy w Polsce i bedzie prawdziwy.

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kapitan

Ale nazwiska już nie wszystkie pasują do rymu :whistle:

Nie ma co drzeć kotów, show jest w telewizji pod publiczkę, a teraz szefowie wszystkich partii piją wódkę razem i dzielą łupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kapitan masz racje, ale nie do końca. Faktycznie w polskiej polityce wiele rzeczy zalatwia sie przy wódce, wiem to z tzw. pierwszej ręki - podczas moich niesławnych 3 lat na PAM-ie mialem przyjemnosc mieszkac w tzw. boxie razem z niejakim Bartoszem Arłukowiczem, przyjaźń jaka sie wtedy nawiązała przetrwała do dzisiaj, niestety z braku czasu sprowadza sie do kilku telefonów w roku. W każdym razie, oni tam faktycznie piją wódkę ze sobą wszyscy ze wszystkimi, ale każdy z nich wbiłby każdemu nóż w plecy przy pierwszej okazji. Tam nie ma ŻADNYCH przyjaźni, wszystkie ich działania i tzw. sojusze podporządkowane są wyłącznie własnym interesom...

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akwarium 60x60x60 + 50l sump, odpieniacz DELTEK SC1350 lampa led 130W, biopellets

http://www.nano-reef...m=posts&q=32943

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezes chyba naprawdę wierzy w jakiś zamach, to nie jest zwykłe granie pod publiczkę...

Wiecie, ze 10 lat temu wydarzyła się praktycznie identyczna katastrofa? http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_lotu_Crossair_3597 Artykuł z wikipedii nie podaje wszystkich wspólnych punktów, tam zgadza sie nawet to, ze obaj mieli niedokładne karty podejscia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kapitan

To już nie chodzi o zamach, ale o prawdę co się stało.

Wszyscy już wiedzą, że ruscy nie zrobili sekcji zwłok, ciała były powrzucane do trumien nie do kompletu, a nasz rząd zakazał otwierania trumien.

Potem były dwa wyssane z tyłka raporty nie trzymające się kupy.

Jak dla mnie to nawet upośledzony umysłowo by zauważył, że to nie tak powinno być.

Na miejscu tych ludzi, jakby to wasi bliscy zginęli to nie chcielibyście wiedzieć dlaczego i jak?

A o zamachu mówią tylko "reporterzy" TVN, robią zadymę i wkładają ludziom słowa w usta - takie medium na poziomie tabloidów.

A potem jeszcze mówią: "Polacy nie są głupi, Polacy są bardzo głupi" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wazne kto wygral. Cala europa odetchnela z ulga ze kaczynski przegral. I pod tym wzgledem jestem dumny z rodakow :)

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bandy czworga wole pis.Premier i cale po nie może tak kłamać bezczelnie to sprawa dotyczy Polski i tym bardziej honoru.

Nawet jak pis da d*py to wole to od kłamstwa które idą z ust od tak bez żadnej odpowiedzialności i poczucia winy.Sprawa prowadzona przez ruskich to obciach a okradanie martwych polaków świadczy o tym jak wielką wartość przykładał do tak ważnej sprawy ku czci sp.Polakom.

Byli tam nie tylko politycy ale też młodzi którzy zostali o... m....ale co z tego.

pemier nie ma godności i jaj,wszystkie granice zostały przekroczone 400%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to mowia - kazdy ma prawo do swoich opinii :) ale nie daje Ci do myslenia podzial elektoratu danych partii ze wzgledu na wyksztalcenie? .....

Ja jako czlowiek z sektora energetycznego uwazam tylko ze kaczynski powinien siedziec za unoszenie sie honorem wlasnie, dzieki czemu bedziemy za krocie zmuszeni do kupowania rosyjskiego gazu od niemcow lub co ciekawsze polskiego gazu lupkowego od amerykanow :)

Ale nie ma co psioczyc na jednostki :) popsioczmy na system :)

Tak mnie zawsze zastanawialo.... Wygralo po ale potrzebuje koalicjanta by rzadzic. Wybierze kogos z mniejszych i stworzy rzad wiekszosciowy.

Po jaka wiec cholere placic pensje opozycji? I tak nic nie zdziala i nie bedzie sie liczyc :) a gdyby te pensje tych kilkuset zbednych osob zsumowac - pewnie mozna by zbudowac basen przy kazdym orliku :)

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, znowu zacznie się babranie w trupach, odkopywanie ciał i sprawdzanie, czy aby na pewno nie żyją, machanie szabelką, uaktywnią się najwięksi eksperci lotniczy pokroju Antka i twardogłowi, piszący prawa fizyki od nowa. Wszystko podlane sosem z jedynie słusznej teorii naprowadzania na śmierć z Putinem przy sterze i niepokalanymi poległymi.

Nie wiem tylko, co byłoby gorsze - czy to, że politycy cynicznie wykorzystują katastrofę dla własnych celów, czy to, że naprawdę w te swoje bzdury wierzą...

Kto miał skomentować wyniki już zdążył to zrobić, proponuję zamknąć wątek nim dotrze do zwyczajowego w polityce końca.

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TMK

Te podobienstwa, ktore przytoczylas to sa propozycje doraznych (skąd inąd słusznych rozwiązań), które nie zależa od ideologii, i nie zmieniają w swojej istocie jakichs fundamentów Państwa. Ale wybacz... od tego czy gandzia bedzie legalna czy nie sytuacja polskich rodzin sie radykalnie nie zmieni. Ja osobiscie bym sie z tego cieszyl ale pewnie bym nie korzystal.

/....../

Ideowo to są dwa różne bieguny. Intelektualnie to są dwa różne bieguny. Marketingowo to są dwa różne bieguny.

Ideologia to bardzo dziwna rzecz zwłaszcza w odniesieniu do partii. Konia z rzędem kto potrafi opisać je zgodnie z kreteriami prawica-lewica konserwtywna liberalna.

Najlepsze jest to,że PiS i PO to praktycznie takie same partie- wywodzą się z jednego źródła, mają taką samą ideologie, poglądy -Różnią się tylko Wodzem i sposobem prowadzenie polityki.

Czasem mam wrażenie,że wszyskie partie (jak w kawale) chcą naszego dobra

Co do legalizacji marihuany- nie zgodzę się, że nie poprawi to bytu polskich rodzin. Poprawi, bo: Tylko państwo liberalne,bez zamordyzmu jest w stanie to zrobić.Jak państwo będzie takie to to zdecydowanie wpłynie to na gospodarkę, jak wpłynie na gospodarkę to będzie większe PKB, aliberalne państwo tak łatwo nie podwyższa podatków stąd będzie lepiej C.B.D.U.

Ja jestem zwolennikiem partii, która ogranicza władzę państwa, nie wpycha się wszędzie.i nie marnuje moich podatków i przymusowych opłat. Jakby jeszcze ograniczała biurokracje i każdy obywatel był traktowany jako uczciwy człowiek...

tylko takiej partii nie ma;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do legalizacji marihuany- nie zgodzę się, że nie poprawi to bytu polskich rodzin. Poprawi, bo: Tylko państwo liberalne,bez zamordyzmu jest w stanie to zrobić.Jak państwo będzie takie to to zdecydowanie wpłynie to na gospodarkę, jak wpłynie na gospodarkę to będzie większe PKB, aliberalne państwo tak łatwo nie podwyższa podatków stąd będzie lepiej C.B.D.U.

Oj... kiepski dowód przeprowadziłaś INHO.

Rozbior logiczny:

1. Legalizacje może wprowadzic tylko państwo liberalne - założenie fałszywe

2. Jak państwo będzie liberalne to wpłynie to na gospodarkę - zgoda, ale liberalizm pańswta nie jest związany z legalizacją gandzi więc założenie jest fałszywe. Liberalizm ma o wiele głębsze podstawy niż za przeproszeniem możliwość hodowania jakiejs roslinki:)

3. Jak wpłynie na gospodarkę to bedzie wieksze PKB - jak wyzej... poza tym PKB zalezy od produkcji a nie od wplywow ze sprzedazy gandzi.

4. Liberalne państwo tak łatwo nie podnosi podatków stad bedzie lepiej... problem nie jest w podatkach jako takich, tylko w ich rozsądnym zagospodarowywaniu i wydawaniu. Ich wysokosc to juz sprawa drugorzędna, choc powinny być jak najnizsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj... kiepski dowód przeprowadziłaś INHO.

Rozbior logiczny:

jak dla mnie wykonałeś walkę z cieniem, dając przykład polemiki jaką zapodają politycy każdego dnia sprzeczając sie czy szklanka do połowy pełna czy pusta :) Rozbiór logiczny jest taki, że każdy mądry, a jak co do czego to poprawy nie widac.

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myślicie - ustrój monarchistyczny miałby sens ??

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie osobiście żadnego!

Moja duma opiera się na pracy jaką sam włożyłem w ten świat. Nie potrzebuję wiec dowartosciowywac sie tytułami, zacnymi przodkami, czy władcą :) Taka moja odpowiedź. Monarchia do niczego nie potrzebna w Polsce.

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, bo byloby 17 kandydatow na krola, w tym jeden z Samoobrony :-) Ale dyktatura - tak. Najlepiej obcego panstwa. Mnie odopowiadalyby Czechy, ale Niemcy tez moga byc. Wtedy nagle nastapilaby jednosc narodowa, praca u podstaw, etc. vide okres zaborow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ TomekSz

Ja uważam,że dowód jest prawdziwy- oczywiście sama legalizacja nie zmienia nic, ale najczęściej i można przypuszczać,że idą z nią w parze właśnie te inne pożądane zmiany w państwie. Jeśli będzie liberalizm to legalizacja może być takim wskaźnikiem,że ten liberalizm jest.

Ale ogólnie zgadzam się z tym co napisałeś.

IHMO w Polsce najbardziej naprawy potrzebuje prawo. Każda ekipa ma od czasu do czasu zryw typu zaostrzamy kary dla, (ewentualnie zwiekszamy uprawnienia dla jakiegoś US czy CBA) i efektów oczywiście brak:)

i nie chodzi mi tu o łapanie morderców. Chodzi o spójność prawa i jego egzekwowanie.

Jak ma się do tego, że państwo jest świeckie nauczanie religii w szkołach? Dlaczego większość ludzi nie płaci abonamentu RTV a Państwo nie potrafi tego ukrócić? Dlaczego stosowanie się do przepisów ograniczających prędkość na drodze jest nierealne i czasem niemożliwe?

Nie mówiąc już o tym że sprawy ciągną się latami... To wszystko sprawia, że ludzie nie przestrzegają prawa i nie czują z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia

PS ustrój monarchistyczny? w sumie jeśli król miał by rolę prezydenta (czyli praktycznie reprezentacyjną)to zaoszczędzilibyśmy na wyborach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he ale króla się nie wybiera i to jest piękne :-)

A jak demokracja fiknie (np przez tzw system emerytalny lub bankowy)to jeszcze kto wie co będzie :thumbsup:

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kapitan

"Na miejscu tych ludzi, jakby to wasi bliscy zginęli to nie chcielibyście wiedzieć dlaczego i jak?" - wiadomo dlaczego i jak zginęli

"A o zamachu mówią tylko "reporterzy" TVN, robią zadymę i wkładają ludziom słowa w usta - takie medium na poziomie tabloidów." - nieprawda, mimo iz uwazam TVN za tube propagandową rządu, to wersje z zamachem wymyślił PiS, wide transparenty "mord smoleński 2010", sztuczna mgła itd...

"Potem były dwa wyssane z tyłka raporty nie trzymające się kupy." - jakieś dowody na to, że tam są kłamstwa?

"Wszyscy już wiedzą, że ruscy nie zrobili sekcji zwłok, ciała były powrzucane do trumien nie do kompletu, a nasz rząd zakazał otwierania trumien." - a to się niestety najwyraźniej zgadza, ale wcale mnie to nie dziwi, znam trochę rosyjską mentalność i niestety niczego innego się po nich nie spodziewałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ TomekSz

Ja uważam,że dowód jest prawdziwy- oczywiście sama legalizacja nie zmienia nic, ale najczęściej i można przypuszczać,że idą z nią w parze właśnie te inne pożądane zmiany w państwie. Jeśli będzie liberalizm to legalizacja może być takim wskaźnikiem,że ten liberalizm jest.

Ale ogólnie zgadzam się z tym co napisałeś.

IHMO w Polsce najbardziej naprawy potrzebuje prawo. Każda ekipa ma od czasu do czasu zryw typu zaostrzamy kary dla, (ewentualnie zwiekszamy uprawnienia dla jakiegoś US czy CBA) i efektów oczywiście brak:)

i nie chodzi mi tu o łapanie morderców. Chodzi o spójność prawa i jego egzekwowanie.

Jak ma się do tego, że państwo jest świeckie nauczanie religii w szkołach? Dlaczego większość ludzi nie płaci abonamentu RTV a Państwo nie potrafi tego ukrócić? Dlaczego stosowanie się do przepisów ograniczających prędkość na drodze jest nierealne i czasem niemożliwe?

Nie mówiąc już o tym że sprawy ciągną się latami... To wszystko sprawia, że ludzie nie przestrzegają prawa i nie czują z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia

PS ustrój monarchistyczny? w sumie jeśli król miał by rolę prezydenta (czyli praktycznie reprezentacyjną)to zaoszczędzilibyśmy na wyborach

Zgadzam się. Legalizacja byłaby pewnym wyznacznikiem liberalizmu ale jaskółka wiosny nie czyni.

Co do prawa to w państwie liberalnym jest ono przestrzegane, egzekwowane ale przede wszystkim minimalnie ingerujące w wolność obywatela. Ustosunkuje się do Twoich przykłądów:

1. Religia w szkołach - gdyby szkoły były prywatne to problem by nie istniał. Rodzice posyłaliby dzieci do takiej szkoły jak chcą (z religią czy bez). Na tym polega liberalizm.

W szkołach państwowych religii nie powinno być. Powinna być etyla, filozofia lub religioznawstwo. Temat też jest trochę sztucznie rozdmuchany a Kościół więcej stracił niż zyskał forsując religię w szkołach. Szkoły "państwowe" także powinny oferować różne systemy kształcenia dostosowane do oczekiwąń rodziców.

2. Abonament RTV - nie płacę i nie mam zamiaru. Niby dlaczego skoro nie oglądam ? To jest właśnie liberalizm - prawo wyboru. Oglądam to płacę. Mam prawo nie oglądać i nie płacić. Nic na siłę ! Abonament RTV jest chyba najbardziej komunistyczną i kuriozalną zaszłością naszych czasów. (Jest jeszcze kilka innych "kwiwatków" takich jak np. ZAIKS" opłata za słuchanie radia...)

3. Ludzie nie stosują się do przepisow ograniczających prędkość z dwóch powodów: bo są idiotami na drodze (np. jadą 100km/h w terenie zabudowanym i takich należy łapać i karać) a w drugim przypadku - bo przepisy są kuriozalne (na przykłąd teren zabudowany drzewami i fotoradary). Niestety nasze państwo łapie tylko tych, którzy jadą 60 km/h w terenie zabudowanym trawą i drzewami przy tablicy "koniec terenu zabudowanego". Temat rzeka...

4. Sprawy ciągną się latami... bo cały system sądownictwa jest chory począwszy od kształcenia śędziów po ich "pracę" kilka godzin w tygodniu. Jak stworzysz klasę "świętych krów" to spodziwaj się takich efektów ich pracy.

Coś mi się wydaje, że w głębi duszy wcale nie jesteś liberałem :) Jakoś tego nie czujesz. Ale fajnie się dyskutuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojęcia liberalny,konserwatywny są mało definiowalne. I nie bardzo je rozumiem.Jeśli konserwtywny oznacza zachowanie strych zasad to ja się pytam czy mają być to zasady z 1990 r, czasów socjalizmu, a może wsześniejsze? II Rzeczpospolita, czasy Austrowęgier?

Rząd(Państwo) powinien wychowywać społeczeństwo. jak się wychowuje dziecko (a nawet tresuje psa) to najważniejszą sprawą jest konsekwencja-

Załóżmy ze mam trójkę dzeici i podwórko. Na podwórku nie wolno się taplać w błocie i wrzeszczeć. karą za pierwsze jest brak wyjscia na następny dzień (bo mają jedną parę butów) a karą za nadmierne hałasowanie też opuszczenie jednego dnia zabawy na podwórku.

(oczywiście dzieci są odpowiednio duże żeby temu sprostać,a i kara jest odczuwalna)

Jeśli będzie to stosowane będzie działać :)

A nasze państwo robi tak-

Dzieci utaplały sie w błocie- i nie mogą wyjść na podwórko, bo buty jszcze nie wyschły- jednemu robi awanturę, a trzeciemu kupuje buty na zmianę.

Jak hałasują to po tygodniu stwiedza, że jedno hałasowało za bardzo i daje mu pięścia w łeb, drugie też hałasowało i dowiaduje się o tym że ma zakaz wyjścia z domu w wieku lat 18.A w ogólle stwierzdenie hałasu zależy od obecnego nastroju i humoru Państwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojęcia liberalny,konserwatywny są mało definiowalne.

Wręcz przeciwnie. Są to pojęcia dosyć dobrze definiowalne.

Rząd(Państwo) powinien wychowywać społeczeństwo. jak się wychowuje dziecko (a nawet tresuje psa) to najważniejszą sprawą jest konsekwencja-

Uffff tutaj to pojechałas "po bandzie".

Po pierwsze Rząd to nie jest Państwo.

Po drugie ani rząd ani państwo nie powinno "wychowywać" społeczeństwa. (Uchowaj Boże !!!!)

Powinno najwyżej "organizować" system społeczny jakim jest Państwo i powiązane z nim społeczeństwo i jak najmniej wtrącać się w system gospodarczy. Rząd powinien rządzic i brać za te rządy pełną odpowiedzialność. Tak samo jak rodzic powinien utrzymywać i wychowywać swoje dzieci i też brać za to odpowiedzialność.

Przywołana przez Ciebie konsekwencja może być najgorszą z możliwych rzeczy gdy zmierzamy w niewłaściwym kierunku. Doskonale widać to właśnie na przykładzie wychowywania dzieci (lub tresury psów). Możesz wychować człowieka twórczego, pełnego pasji, głodnego wiedzy i świata, a możesz też konsekwentnie wychować kryminalistę i drania. Wszędzie potrzebna jest konsekwencja w działąniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.